300
Η κατοικία όπου έγινε το έγκλημα | politis.com.cy

Για 800.000 ευρώ το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:05
Η κατοικία όπου έγινε το έγκλημα
|politis.com.cy

Για 800.000 ευρώ το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 13:05

Ενα μεγάλο χρηματικό ποσό που ήταν στην κατοικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου φαίνεται ότι ήταν ένα από τα κίνητρα του δράστη του διπλού φονικού που έχει συνταράξει την Κύπρο.

Η εφημερίδα «Πολίτης» φέρνει στο φως την κατάθεση του Λευτέρη Σολωμού, ετεροθαλούς αδελφού του δράστη Λοΐζου Τζιωνή.

Σε αυτήν περιγράφονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες πώς ο Τζιωνής διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια ναρκωτικών και πώς επέστρεψε με ηρεμία στο σπίτι του μετά από αυτό.

Ακόμη, ο Σολωμού επιβεβαιώνει ότι ο δράστης κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά τη φίλη του Σάρα Σίαμς.

Ο 33χρονος Τζιωνής, που έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του για το έγκλημα, πίστευε ότι το ζευγάρι διατηρούσε στην κατοχή του 800.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του.

Ο Τζιωνής ήθελε τα χρήματα για να εξοφλήσει χρέος που είχε σε έμπορο ναρκωτικών και όπως φαίνεται σχεδίαζε χρόνια την εισβολή στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Σολωμού, τον είχε οδηγήσει πριν από 5-6 χρόνια έξω από το σπίτι των θυμάτων, όταν ήταν 17 ετών, και του είχε πει ότι σε κρύπτη στο πάτωμα του κυρίως υπνοδωματίου υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και πολλά χρυσαφικά που ο ίδιος σκόπευε να κλέψει. Ωστόσο, ο Σολωμού είχε ξεκαθαρίσει τότε ότι δεν σκοπεύει να γίνει συνεργός του.

Τις ημέρες πριν από το φονικό, ο Τζιωνής ήταν σε κατάσταση απόλυτης παράκρουσης λόγω της χρήσης κοκαΐνης.

Αποκαλύπτεται επιπλέον ότι ο δράστης είχε πάρει μαζί του ένα τάμπλετ για να φωτογραφίσει τα θύματα του!

Ακόμη, ότι ο Τζιωνής είχε ζητήσει από την Σίαμς (που επίσης έχει συλληφθεί) να του φτιάξει και ένα σάντουιτς για να το δώσει στον 15χρονο, τον οποίο είχε κλειδώσει στο κελάρι του σπιτιού.

Ο 23χρονος Σολωμού αποκάλυψε ότι ο Τζιωνής «δεν ήταν καλά» λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία. Πρόσθεσε ότι η Σίαμς τού μετέφερε ότι ο Τζιωνής πίστευε ότι συνομιλούσε με τον Θεό και ότι κοιμόταν έχοντας πλάι του ένα μαχαίρι και ένα σπαθί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...