229
Σταϊνμάγερ και Σουλτς στο Βερολίνο | REUTERS/Jesco Denzel/BPA/Handout

Ο Σταϊνμάγερ βάζει στο ίδιο τραπέζι Μέρκελ και Σουλτς

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2017, 14:56
Σταϊνμάγερ και Σουλτς στο Βερολίνο
|REUTERS/Jesco Denzel/BPA/Handout

Ο Σταϊνμάγερ βάζει στο ίδιο τραπέζι Μέρκελ και Σουλτς

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2017, 14:56

Ως μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία εκλαμβάνεται από τα διεθνή ΜΜΕ η είδηση ότι προγραμματίστηκε κοινή συνάντηση του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Γερμανία.

Η συνάντηση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου με την Ανγκελα Μέρκελ (CDU), τον Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και τον Μάρτιν Σουλτς (SPD) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Στόχος των συναντήσεων είναι φυσικά να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ιδίως δε να βρεθεί ένα modus operandi μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων που και τώρα διαμορφώνουν τον Μεγάλο Συνασπισμό: τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές από τη μία και τους Σοσιαλδημοκράτες από την άλλη.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Το SPD έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα» είχε διαβεβαιώσει την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παρέπεμψε στη βάση του κόμματος για το τι θα αποφασιστεί τελικά.

Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται ένας συνασπισμός «Κένυα», με το CDU/CSU, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους, που συμμετείχαν και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις για συνασπισμό «Τζαμάικα», οι οποίες ναυάγησαν εξαιτίας της αποχώρησης των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...