250
Ο Τζεφ Μπέζος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την Black Friday | Drew Angerer/ Getty Images News

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πρώτος άνθρωπος (με περιουσία άνω) των 100 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2017, 12:16
Ο Τζεφ Μπέζος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την Black Friday
|Drew Angerer/ Getty Images News

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πρώτος άνθρωπος (με περιουσία άνω) των 100 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2017, 12:16

Ηταν μια ιδιαίτερη και σίγουρα «χρυσή» Black Friday για τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβου της Amazon, Τζεφ Μπέζος: χάρη στο «τρελό» ράλι της μετοχής της εταιρείας του, ο αμερικανός επιχερηματίας έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Η περιουσία του είχε εκτιμηθεί στα 97,9 δισ. δολάρια μετά το τελευταίο κλείσιμο της Γουολ Στριτ την Τετάρτη, σύμφωνα με το δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Την Πέμπτη δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή καθώς το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστό λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε την Παρασκευή με τη μετοχή της Amazon να σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,6%. Ετσι, η αξία του μεριδίου του Μπέζος στην εταιρεία αυξήθηκε κατά 2,4 δισ. δολάρια.

H μετοχή του κολοσσού του λιανικού εμπορίου έφτασε τα 1.186 δολάρια με τον Μπέζος να έχει στην κατοχή του 78,9 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, μερίδιο που αντιστοιχεί περίπου στο 16% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι εκπτώσεις του Black Friday λοιπόν έκαναν την περιουσία του μεγιστάνα να φτάσει τα 100,3 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές αγορές την Παρασκευή ανέβηκαν κατά 18,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Φυσικά, από αυτήν την «πίτα» της ανόδου, μεγάλο μερίδιο πήρε ο κολοσσός της Amazon και ως εκ τούτου, ο διάσημος ιδρυτής της.

Αυτό το νέο άλμα στην περιουσία του Τζεφ Μπέζος θέτει και ένα νέο φράγμα για τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Οι δύο άνδρες «κονταροχτυπιούνται» τον τελευταίο καιρό και εναλλάσσονται στην κορυφή του Δείκτη Bloomberg Billionaires, που παρακολουθεί την καθημερινή κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...