207
|

O Τραμπ ανακοίνωσε ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους για τους ξένους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:24

O Τραμπ ανακοίνωσε ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους για τους ξένους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:24

«Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!». Προτού καλά – καλά γίνει γνωστή η ταυτότητα του δράστη της φονικής επίθεσης στο Μανχάταν ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να επενδύσει πολιτικά. Το γεγονός ότι ο τρομοκράτης κατονομάστηκε ως ο ουζμπέκος μετανάστης Σαϊφούλο Σαΐποφ και φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» βοήθησε ακόμα περισσότερο την ισλαμοφοβική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ετσι, λίγη ώρα μετά την επίθεση ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι διέταξε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα ελέγχου των αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

«Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων» των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μέχρι και 11 π.μ. το πρωί της Τετάρτης (ξημερώματα ώρα Νέας Υόρκης) οι αμερικανικές διωκτικές αρχές δεν είχαν στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη αυτής της «τρομοκρατικής ενέργειας», όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφεραν μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών. Ωστόσο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν τον δράστη ως τον Ουζμπέκο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος είχε φτάσει το 2010 στις ΗΠΑ και είχε δουλέψει ως οδηγός φορτηγού και της Uber.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...