586
H αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής ήταν αρκετή για να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕnews

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για… «εξωγήινους» και Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 14:11
H αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής ήταν αρκετή για να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για… «εξωγήινους» και Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 14:11

Πατώντας σε μία αποστροφή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα ο τελευταίος είχε αναφέρει σχετικά με την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Ετσι το τέλος της συζήτησης για το σημαντικό αυτό νομοσχέδιο υποβαθμίστηκε σε μια αντιπαράθεση για το τι είπε ο ένας και πού είναι ο άλλος.

Τι είχε πει ο κ. Μητσοτάκης; «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς… Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή», ήταν η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ που αφού «εντοπίστηκε» από το κυβερνητικό ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία κάτι να πει και να καταγγείλει τον αρχηγό της ΝΔ ότι ευτελίζει τη συζήτηση. Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, σημείωσε πως δυστυχώς είναι αληθινή ιστορία, επαναλαμβάνοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν διαχωρίζει τέτοιες περιπτώσεις.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση που ολοκληρώθηκε στις δύο μετά το μεσημέρι στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει πίσω το «υβριστικό» -όπως το χαρακτήρισε- παράδειγμα που χρησιμοποίησε.

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής», τόνισε ο Πρωθυπουργός ανεβάζοντας τους τόνους στη συζήτηση και με αποτέλεσμα να γίνεται μια μάχη εντυπώσεων και όχι επί της ουσίας.

«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται», επέμεινε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ευτελίζει ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε προηγουμένως στην ομιλία του για να δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών. Γι’ αυτό, τόνισε, και απαιτείται διάγνωση ειδικού.

«Εγώ είμαι παρών, άκουσα την ομιλία σας και ήρθα να σας απαντήσω, ο κ. Καμμένος που είναι;» επανήλθε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στον Πρωθυπουργό. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ακόμα και στον Αρη θα πήγαινε» ο κ. Καμμένος, προκειμένου να αποφύγει να είναι παρών στη σημερινή συζήτηση.

«Είστε γιαλατζί φιλελεύθερος, έχετε χάσει τη μπάλα, δεν ξέρετε τι σας γίνεται», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ. «Δεν σας εγκάλεσα για το αν ήταν αληθινό ή όχι το παράδειγμα που δώσατε. Δεν είχατε άλλο παράδειγμα να δώσετε;» ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ας είμαστε σοβαροί», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. «Το λέμε και στην κοινότητα ΛΟΑΤ: το ζήτημα αυτό δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τον κ. Κοντονή. Εθελοτυφλείτε όταν λέτε ότι είναι μόνο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και του εξήγησε κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ: «Το ζήτημα αυτό έχει και ιατρική διάσταση αν δεν τον αντιλαμβάνεστε είστε ανεύθυνος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...