296
O Προκόπης Παυλόπουλος καλωσορίζει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Προεδρικό | INTIMENEWS

Ντάισελμπλουμ σε Παυλόπουλο: Ανασπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:03
O Προκόπης Παυλόπουλος καλωσορίζει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Προεδρικό
|INTIMENEWS

Ντάισελμπλουμ σε Παυλόπουλο: Ανασπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:03

Δυόμισι και πλέον χρόνια μετά το περιβόητο «γουάου» κατά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γερούντ Ντάισελμπλουμ επέστρεψε στην Αθήνα. Πρώτη συνάντηση, εθιμοτυπική, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος πάντως έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο σχετικά με την ελληνική κρίση όσο και για το απότελεσμα των γερμανικών εκλογών.

Ξεκινώντας από τη στάση που κράτησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ρόλος του ήταν πάντα «πολύ δημιουργικός κυρίως καθόλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης», και αυτό είναι κάτι -συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος- που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

Προφανώς οι εντάσεις, οι κατάρες κατά του Eurogroup και ο κίνδυνος του Grexit που είχαν προκληθεί με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, τη διεξαγωγή του οποίου είχε εγκρίνει ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, είναι κάτι που κανένας δεν θέλει πια να θυμάται, ούτε στην Αθήνα ούτε στην Ολλανδία.

Ο κ. Παυλόπουλος άλλωστε διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις έναντι της χώρας μας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο», ανέφερε ακόμη ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. Αλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η ΕΕ το δικό της Νομισματικό Ταμείο, επεσήμανε.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τέλος, ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».

Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην οικονομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προέταξε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...