513
Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή. O καβγάς του με τον Αδωνι Γεωργιάδη περιέγραψε μια σειρά από ευχάριστες εικόνες υπουργικής ανεμελιάς | SOOC

Αγοράζει Barbie ο υπουργός Αμυνας;

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:02
Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή. O καβγάς του με τον Αδωνι Γεωργιάδη περιέγραψε μια σειρά από ευχάριστες εικόνες υπουργικής ανεμελιάς
|SOOC

Αγοράζει Barbie ο υπουργός Αμυνας;

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:02

Ο καβγάς ήταν ένας από τους συνηθισμένους που γίνονται στο Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια -ούτε άγριος ήταν, όπως έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες μέσα στον επικοινωνιακό οίστρο, για τον οποίο κατηγορεί τα ΜΜΕ και ο Πρωθυπουργός, ούτε πρωτόγνωρος. Μας προσέφερε όμως μια όμορφη εικόνα για να τη σκεφτόμαστε και να χαμογελούμε: τον υπουργό Αμυνας, τον πολιτικό αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, να αγοράζει κούκλες Barbie.

Ο καβγάς σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και του Πάνου Καμμένου με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΝΔ ότι ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για να πάει για ψώνια στο πολυκατάστημα «Selfridges».

«Ωραία πήγαν τα ψώνια στο Λονδίνο; Σας θαυμάσαμε με την “Τζάγκουαρ” στα “Selfridges” με ένα ΙΧ γεμάτο σακούλες. Aν επί εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου συνελάμβαναν οι δημοσιογράφοι τον Βενιζέλο, που τον βρίζατε όλοι για μία BMW που είχε, να ψωνίζει εκεί την ώρα που η Αττική χανόταν από μία πετρελαιοκηλίδα, θα είχατε ξεσηκώσει το Διαδίκτυο», του είπε ο κ. Γεωργιάδης κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που του είχε καταθέσει σχετικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

«Δεν μας είπατε για τα ψώνια γιατί μέτρησα 30 σακούλες…», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ ο κ. Καμμένος εκνευρισμένος ακούστηκε να του λέει: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι…».

«Δεν υπάρχει άλλος που θα έπρεπε να ντρέπεται περισσότερο από σας εδώ μέσα», αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης, για να απαντήσει ξανά ο υπουργός Αμυνας:

«Επειδή ο κ. Γεωργιάδης είναι ασυγκράτητος και περιφέρετο και έλεγε στους δημοσιογράφους ότι θα με ρωτήσει για την “Τζάγκουαρ”, σας έχω φέρει βεβαίωση της Πρεσβείας μας ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι εκείνο που δίνεται σε κάθε υπουργό ως υπηρεσιακό και είναι αυτό που κάνατε βόλτα εσείς στο ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας)».

Και πρόσθεσε επιβεβαιώνοντάς τον: «Το χρησιμοποίησα μεταξύ συνάντησης και γεύματος και πήγα να αγοράσω για παιδιά μου μια κούκλα Barbie, έψαχνα να βρω και ένα τηλεκατευθυνόμενο όπως αυτό που γυρνούσατε με τον Πρετεντέρη στη Μύκονο αλλά δεν βρήκα».

Ως «δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Καμμένου ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας και πάλι το γεγονός ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της πρεσβείας για να κάνει ψώνια. «Και η BMW του Βενιζέλου υπηρεσιακό αυτοκίνητο ήταν αλλά τότε ήταν του ΠΑΣΟΚ και ενοχλούσε, ενώ τώρα που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πειράζει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντάς του επίσης ότι «έχετε θράσος να κάνετε μαθήματα στη Βουλή για ήθος όταν φωνάζατε το αλήστου μνήμης “στα τέσσερα” εδώ μέσα και τώρα έχετε πέσει στα “δεκατέσσερα”».

Ενώ του επισήμανε ότι το να κάνει υποδείξεις σε άλλους, ενώ το σκάφος του κοστίζει 500.000 ευρώ, «δείχνει το βαθμό της χυδαιότητάς του».

«Ελα να το πάρεις με 500.000», τον ειρωνεύτηκε ο κ. Καμμένος, ο οποίος επέμεινε ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο το χρησιμοποίησε μεταξύ δυο συναντήσεων. «Πήγα με τα πόδια (για τα ψώνια) και μετά ήρθε και με πήρε το αυτοκίνητο για να με πάει σε γεύμα», είπε και πρόσθεσε: «Εσείς χρησιμοποιούσατε το υπηρεσιακό για να κάνετε δημόσιες σχέσεις. Εγώ δεν πάω στη Μύκονο κ. Γεωργιάδη ούτε κάθομαι στις ξαπλώστρες του Nammos με 3.000 ευρώ», είπε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...