249
Το τηλέφωνο του γάλλου προέδρου δεν σταμάτησε να χτυπά κατά τις βραδινές ώρες | REUTERS/Christophe Ena/Pool

Διέρρευσε o αριθμός του κινητού του Μακρόν – Τον «τρέλαναν» με κλήσεις & SMS

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2017, 21:16
Το τηλέφωνο του γάλλου προέδρου δεν σταμάτησε να χτυπά κατά τις βραδινές ώρες
|REUTERS/Christophe Ena/Pool

Διέρρευσε o αριθμός του κινητού του Μακρόν – Τον «τρέλαναν» με κλήσεις & SMS

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2017, 21:16

Να έχεις μια ολόκληρη χώρα στην ευθύνη σου. Και αυτή η χώρα να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού σου! Ο εφιάλτης που ζει ο Εμανουέλ Μακρόν. Οπως μετέδωσε η Telegraph o γάλλος πρόεδρος «βομβαρδίζεται» με -συνήθως- προσβλητικά γραπτά μηνύματα, αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκάλυψαν οι συνεργάτες του. Ποια είναι η αιτία; διέρρευσε ο αριθμός ενός εκ των τριών κινητών του.

Πριν από περίπου 12 ημέρες εκλάπη το κινητό δημοσιογράφου, το οποίο περιείχε και έναν από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είχε ο Μακρόν από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

Ο αριθμός αυτός δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και γρήγορα άρχισε να δέχεται κλήσεις και μηνύματα ο γάλλος πρόεδρος – αν και χρησιμοποιούσε σπανίως τον συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό, ο οποίος, πλέον, αποσυνδέθηκε.

Συνεργάτης του Μακρόν διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε παραβίαση της ασφάλειας. «Ο αριθμός που διέρρευσε ήταν ενός εκ των δύο προσωπικών κινητών του και όχι κάποιου που χρησιμοποιεί στα προεδρικά του καθήκοντα», τόνισε ο συνεργάτης του, σύμφωνα πάντα με την Telegraph.

Το τρίτο κινητό που έχει ο Μακρόν, το «προεδρικό», το παρέλαβε όταν ανέλαβε καθήκοντα, είναι κρυπτογραφημένο και ασφαλείας.

Πάντως, κάποιοι χάρηκαν με το συμβάν αυτό. Υπουργός αστειεύτηκε μιλώντας στο περιοδικό Challenges -το οποίο αποκάλυψε τη διαρροή- ότι ίσως οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο θα μπορούν να κοιμούνται περισσότερο, αν ο Μακρόν πάψει να χρησιμοποιεί το κινητό του. Και αυτό γιατί ο γάλλος πρόεδρος συνηθίζει να τηλεφωνεί και να στέλνει μηνύματα αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...