1007
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στο βήμα της εκδήλωσης με σύνθημα «Δυνατά από την Αρχή» | Protagon/Ελένη Κατρακαλίδη

Νίκος Δένδιας: «Θα συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, χωρίς φόβο»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 22:11
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στο βήμα της εκδήλωσης με σύνθημα «Δυνατά από την Αρχή»
|Protagon/Ελένη Κατρακαλίδη

Νίκος Δένδιας: «Θα συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, χωρίς φόβο»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 22:11

Ηταν ενωτικός στηλιτεύοντας τον διχασμό και υποστηρίζοντας ότι «για να νικήσουμε τους Συριζανέλ δεν θα γίνουμε σαν αυτούς». Αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της έννομης τάξης και στην Παιδεία στη χώρα μας.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας παραχώρησε ομιλία, το βράδυ της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο Caravel, σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου πλήθος κόσμου ήταν εκεί προκειμένου να ακούσει τις σκέψεις του.

IMG_6590-1

Παρόντες δήλωσαν και, περίπου, 25 βουλευτές από όλες τις τάσεις της ΝΔ, όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Νότης Μηταράκης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Στύλιος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Πλακιωτάκης, Θανάσης Καββαθάς, Κώστας Κοντογιώργος, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Επίσης, οι Γιώργος Βαγιώνας, Θανάσης Δαβάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Κέλλας, Ευριπίδης Στυλιανιδης, Ζέτα Μακρή και Αννα Καραμανλή. Οπως και οι πρώην βουλευτές Θοδωρής Ρουσόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Παπαθανασίου, Σπύρος Ταλιαδούρος, ο δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και πολλά «γαλάζια» κομματικά στελέχη.

IMG_6615-1

Το θέμα στο οποίο επικέντρωσε τα όσα είπε ο Νίκος Δένδιας είναι εξαιρετικά επίκαιρο, βάσει και των όσων έχουν συμβεί εσχάτως στη χώρα μας: «Κόντρα στον λαϊκισμό, για μια δυνατή Ελλάδα», με κεντρικό σύνθημα «Δυνατά από την Αρχή».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στο «μνημόνιο με το οποίο ο κ. Τσίπρας παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές του». Την ίδια στιγμή που «αδιαφορούν για την ασφάλειά σας, αδιαφορούν για τα προβλήματά σας, τα προβλήματα των πολιτών, αδιαφορούν για τον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

IMG_6665-1

Οπως τόνισε ο ίδιος, ενώ «αδιαφορούν αν θα δημιουργηθεί νέος πλούτος και σας φορολογούν χειρότερα κι από οθωμανούς πασάδες», υπό τη λογική «ό,τι αναπνέει, ό,τι κινείται, φορολογείται. Η ιδιωτική περιουσία, η περιουσία σας, δημεύεται. Γινόμαστε όλοι οφειλέτες. Ο κόπος των Ελλήνων, ο κόπος σας, πάει χαμένος. Συνειδητά φτωχοποιείται η χώρα και ο λαός της, όλοι μας. Μηδενίζεται κάθε καλό που έγινε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Διαλύεται η μεσαία τάξη. Και διαλύεται με σχέδιο, εξοντώνεται με υπέρογκους φόρους, εξοντώνεται με ασφαλιστικές εισφορές που δεν γίνεται να πληρωθούν. Η κυβέρνηση είναι προσκολλημένη στο μοντέλο Μαδούρο».

IMG_6568-1

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στο κυρίως θέμα της ομιλίας του, τονίζοντας «μας εξωθούν με τις επιλογές τους στον διχασμό. Ο λαϊκισμός είναι ο διαχρονικός εχθρός στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η πατρίδα μας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ένας σαφές μήνυμα αναφορικά με το τελευταίο επεισόδιο στη Βουλή με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής: «Εχουμε μόνο μια επιλογή. Εχουμε μόνο έναν δρόμο. Να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, κάθετα και απόλυτα, χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος. Οπου κι αν είναι. Οπου κι αν βρίσκεται. Οπως και αν μασκαρεύεται. Ο,τι και αν παριστάνει. Οπου κι αν κρύβεται. Οπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καθαρές κουβέντες, χωρίς μισόλογα, χωρίς υπεκφυγές. Στη μάχη κατά του λαϊκισμού θα δώσουμε την ψυχή μας. Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας. Για να νικήσουμε τους Συριζανέλ δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Δεν θα γίνουμε ο καθρέφτης του λαϊκισμού. Μιλάμε κοινοβουλευτικά με αυτούς, δεν σημαίνει ότι μιλάμε σαν αυτούς. Το δηλητήριο δεν θεραπεύεται με δηλητήριο, θεραπεύεται με αντίδοτο. Η χυδαιότητα δεν αντιμετωπίζεται με ύβρι, αποδυναμώνεται με την ευπρέπεια».

Οπως συμπλήρωσε ο ίδιος -δίνοντας το ενωτικό μήνυμα της βραδιάς, αλλά και το στίγμα του κόμματός του- «είμαστε το κόμμα του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε το κόμμα του Γεωργίου Ράλλη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Μιλτιάδη Εβερτ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε τον λαϊκισμό με τους δικούς μας όρους. Η Νέα Δημοκρατία του μέτρου και της λογικής. Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη μεταλαϊκιστική κοινωνία στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο Πρωθυπουργός της θετικής ψήφου, ο Πρωθυπουργός της ελπίδας, ο Πρωθυπουργός που θα πάει δυνατά, και θα φτιάξει την Ελλάδα από την αρχή. Και για να κερδίσουμε τη θετική ψήφο σας, οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε το δικό μας αφήγημα. Τη δική μας πρόταση. Το δικό μας σχέδιο αναγέννησης της χώρας. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν θα κάνουμε τα ίδια. Δεν σας λέμε παραμύθια».

IMG_6600-1

Η επόμενη αναφορά του Νίκου Δένδια ήταν στο κράτος και στις δομές του: «Φτάνει πια, το μοντέλο του συγκεντρωτικού Ναπολεόντιου κράτους. Το έφεραν στην Ελλάδα οι Βαυαροί το 19ο αιώνα. Είμαστε ήδη στον 21ο. Να εκχωρηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αρμοδιότητες. Για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Παιδεία. Για την Πρωτοβάθμια Υγεία. Να εκχωρήσουμε τη φορολογία των ακινήτων στους δήμους και να γίνει ανταποδοτική».

Επειτα, αναφέρθηκε στην Παιδεία, στο «κορυφαίο ζήτημα των καιρών μας. Η επένδυση στο μέλλον. Εισήγησή μου είναι η ανάπτυξη της προσχολικής αγωγής. Η αυτονόμηση του δημόσιου σχολείου από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κράτους. Η αξιολόγηση κάθε σχολείου επί τη βάσει των αποτελεσμάτων. Ο σεβασμός στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, η απομάκρυνση των έξω πανεπιστημιακών στοιχείων. Ας πάψουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας για δουλειές κορεσμένες, για δουλειές που δεν υπάρχουν, για επαγγέλματα του χθες».

IMG_6611-1

Ο Νίκος Δένδιας επέμεινε και στην «απαραίτητη αποκατάσταση της έννομης τάξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει επανειλημμένα γι’ αυτό. Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς δημόσια ασφάλεια για εσάς τους πολίτες, δεν υπάρχει. Πρέπει να μπει τέρμα στο μπάχαλο των Εξαρχείων. Τέρμα στον εισαγόμενο αναρχισμό. Εχουμε γίνει τουριστικός προορισμός άσκησης των αναρχικών του πλανήτη. Θέλετε να ρίξετε μολότοφ; Στην Ελλάδα. Θέλετε να κάψετε λεωφορείο; Στην Ελλάδα. Θέλετε να σπάσετε μαγαζί; Στην Ελλάδα. Φτάνει, πια. Τέρμα στις καταλήψεις. Τέρμα στα ΚΕΠ της τρομοκρατίας. Τέρμα στη γελοιοποίηση του Κράτους Δικαίου. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης».

IMG_6613-1

«Δεν θέλουμε μια κοινωνία εξαθλιωμένων επαιτών. Επιδιώκουμε μια κοινωνία ενεργών πολιτών. Προσβλέπουμε στις γνώσεις και δεξιότητές σας. Στην πίστη σας, στις δυνάμεις σας και στη χώρα μας. Στον πατριωτισμό σας και όχι στον εθνικισμό σας», υπογράμμισε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ο Νίκος Δένδιας στην ομιλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...