360
| Nick Paleologos / SOOC

Τι απάντησε ο Παρασκευόπουλος μετά τον σάλο για Χρυσή Αυγή και ελληνική σημαία

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 10:55

Τι απάντησε ο Παρασκευόπουλος μετά τον σάλο για Χρυσή Αυγή και ελληνική σημαία

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2016, 10:55

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προέβη σε μια διορθωτική δήλωση, επιμένοντας και αυτός στην γνωστή υπερασπιστική γραμμή των νυν -και πρώην- κυβερνητικών παραγόντων περί «παρερμηνείας».

Ηδη από την Κυριακή οι θέσεις του κ. Παρασκευόπουλου –«πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη»– είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική η περίπτωση του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μέσω twitter, σχολίασε: «Δεν συμφωνώ καθόλου με τις απόψεις Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής και ελληνικής σημαίας. Δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την κυβέρνηση».

Τη Δευτέρα ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε να εξηγήσει ότι η δήλωσή του για την Χρυσή Αυγή καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, καθώς «η ιστορία δεν ξεπλένεται».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται», κατέληξε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος πάντως, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο άλλο ακανθώδες ζήτημα που έθεσε στη συνέντευξή του, αυτό της αποποινικοποίησης του καψίματος της ελληνικής σημαίας, για τον οποίο τον εγκάλεσε με οξύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

27235343_17323357.limghandler

«Με περίσσευμα θράσους, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό. Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...