320
Η METIS είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνέδριο της Microsoft |

METIS: η εταιρεία που πρωτοπορεί στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην ναυτιλία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 15:32
Η METIS είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνέδριο της Microsoft
|

METIS: η εταιρεία που πρωτοπορεί στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην ναυτιλία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 15:32

Μεταμόρφωση, καινοτομία, εξέλιξη (Transform, Innovate, Grow). Αυτό ήταν το θέμα του τέταρτου Microsoft Summit που έλαβε χώρα στις 14 Μαΐου στη Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο συνέδριο συμμετείχε με επιτυχία η METIS Cyberspace Technology SA, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, παρουσία κορυφαίων στελεχών του κλάδου της πληροφορικής και τεχνολογίας της χώρας.

Η METIS Cyberspace Technology SA γεννήθηκε όταν μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων και μηχανικών, με μακρά προϋπηρεσία στον κλάδο της ναυτιλίας και σημαντικό ερευνητικό έργο, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βελτιώσουν τα τεχνολογικά συστήματα των εταιρειών που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η εταιρεία, δραστηριοποιείται στους κλάδους της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Internet of Things, του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι οργανωτές του μεγαλύτερου τεχνολογικού event στην Ελλάδα, συμπεριέλαβαν την METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA στο συνέδριο, αναγνωρίζοντας τόσο την καινοτομία του λογισμικού της, όσο και την παγκόσμια πρωτοπορία της στην εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Στελέχη της εταιρείας παρευρέθηκαν στο event, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο στο χώρο της διοργάνωσης και παρείχαν ενημερωτικό υλικό σε κοινό και δημοσιογράφους, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου.

Ο Φιλίπε Ρόγκε, πρόεδρος της Microsoft στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο της METIS κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο «AI – Engine for Growth» με αφορμή το γεγονός ότι η εταιρεία έθεσε πρώτη την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των τεχνικών και επιχειρησιακών τμημάτων των ναυτιλιακών εταιρειών.

Η METIS με την καινοτομία αυτή άλλαξε τα δεδομένα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία. Το πρωτοποριακό σύστημα της παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του στόλου της κάθε εταιρείας, χωρίς καμία παρέμβαση του προσωπικού.

Δι’ αυτού του τρόπου καθιστά πιο εύκολη την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του στόλου της κάθε εταιρείας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανά πάσα χρονική στιγμή.

Η νέα, ψηφιακή εποχή στην ναυτιλία είναι αποτέλεσμα της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας. Η METIS έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή της τεχνητης νοημοσύνης στον κλάδο καθώς και στην βελτίωση των τεχνικών συστημάτων.