321
|

Κορυφαίο Βραβείο στη Μπάρμπα Στάθης για το έργο «Βέλτιστη Γεωργία»

Avatar protagon.import 27 Ιουλίου 2015, 00:02

Κορυφαίο Βραβείο στη Μπάρμπα Στάθης για το έργο «Βέλτιστη Γεωργία»

Avatar protagon.import 27 Ιουλίου 2015, 00:02

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης τιμήθηκε με το Κορυφαίο Βραβείο στο πλαίσιο των IT Excellence Awards 2015 για το έργο «Βέλτιστη Γεωργία», το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή. Πρόκειται για σύστημα καταγραφής, επεξεργασίας και παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, όλων των πληροφοριών που αφορούν τις καλλιέργειες, στο οποίο έχουν πρόσβαση τόσο οι  αγρότες όσο και οι γεωπόνοι της εταιρείας που τους συμβουλεύουν.

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, πρωτοπορεί στην επιχειρηματική δράση και ανοίγει νέους δρόμους στην ολοκληρωμένη αγροτική διαχείριση. Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση αξιοποίησης της τεχνολογίας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα τεκμηρίωσης της διαχείρισης στον πρωτογενή τομέα, δημιούργησε την καινοτόμο εφαρμογή «Βέλτιστη Γεωργία». Η εφαρμογή αυτή γεφυρώνει την ανάγκη της τεκμηρίωσης από τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή, με την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους παραγωγούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε ένα λιτό, λειτουργικό και φιλικό προς το χρήστη ψηφιακό περιβάλλον, προσβάσιμο από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Μέσα από το ευέλικτο και συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα, η Μπάρμπα Στάθης έχει στη διάθεσή της όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και αναφορές, ώστε το επιστημονικό της προσωπικό να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και να συμβάλει στη γεωργική παραγωγή παρέχοντας συμβουλές, ακόμη και από απόσταση. Παράλληλα, ο αγρότης έχει άμεσο και πλήρη  έλεγχο της καλλιέργειάς του, αλλά και ιστορικών στοιχείων που τον βοηθούν στη βελτίωση της εργασίας του.

Ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης δήλωσε σχετικά: «Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης είναι η μεγαλύτερη εταιρεία συμβολαιακής γεωργίας στην Ελλάδα. Αξιοποιεί συστηματικά την πείρα και τη γνώση 45 και πλέον χρόνων πρωταγωνιστικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, το υψηλού επιπέδου ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, τις δυνατότητες της ελληνικής γης, αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής και συμβάλλει με συνέπεια στη στήριξη, στην ανάπτυξη και εξέλιξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της στρατηγικής μας, η οποία μας διαφοροποιεί και έχει ως αποτέλεσμα να παρέχουμε στους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα, χρησιμοποιώντας βέλτιστες και συνεχώς εξελισσόμενες μεθόδους.»

(adverto)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News