288
Ο άνθρωπος και ο σκύλος του: ποιος είναι πιο καθαρός; | shutterstock

Προσοχή! Εχεις γενειάδα; Μπορεί να «κολυμπάς» στα μικρόβια

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 20:12
Ο άνθρωπος και ο σκύλος του: ποιος είναι πιο καθαρός;
|shutterstock

Προσοχή! Εχεις γενειάδα; Μπορεί να «κολυμπάς» στα μικρόβια

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 20:12

Πολλές γυναίκες διαμαρτύρονται τα τελευταία χρόνια για τη νέα μόδα που θέλει τους νεαρούς άντρες… lumbersexual, που σημαίνει «αστικός ξυλοκόπος», δηλαδή ένας άντρας ο οποίος έχει υιοθετήσει τα τυπικά στιλιστικά χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού ξυλοκόπου -lumberjack- συνδυάζοντας τα με μακριά, αλλά περιποιημένη γενειάδα.

Οι γυναίκες αυτές παραπονιούνται πως η γενειάδα μπορεί μεν να καθιστά τον εν λόγω άντρα πιο σέξι, αλλά ταυτόχρονα και πιο βρώμικο, καθώς το μούσι αποτελεί περιβάλλον συγκέντρωσης μικροβίων.

Και οι τελευταίες έρευνες συμφωνούν μαζί τους καθώς ελβετοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι τρίχες στο πρόσωπό τους μπορεί να μεταφέρουν αρκετά μικρόβια και μάλιστα περισσότερα από αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμά τους τα σκυλιά.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη ανάμεσα σε 18 μουσάτους άντρες και στους λαιμούς 30 σκύλων από διάφορες ράτσες.

Οι ερευνητές από την Κλινική Χίρσλάντεν της Ελβετίας υπέβαλαν τους σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό τους.

Το ίδιος έπραξαν και με το δείγμα από τη γενειάδα των 18 ανδρών.

Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα.

Στην μελέτη των γενειοφόρων αντρών, ηλικίας 18 έως 76 ετών, αποδείχτηκε ότι όλοι τους είχαν πολλά μικρόβια στα μούσια τους, σε αντίθεση με τα 30 σκυλιά, από τα οποία μόνο τα 23 βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα μικροβίων πάνω τους, με τα υπόλοιπα 7 να είναι ουσιαστικά… πολύ πιο καθαρά από την γενειάδα των ανθρώπων!

Μάλιστα, οι 7 από τους άντρες που συμμετείχαν στην μελέτη βρέθηκαν να φέρουν επικίνδυνα για την υγεία μικρόβια.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Αντρέας Γκουτσάιτ, οι ερευνητές εντόπισαν έναν μεγάλο αριθμό βακτηρίων στα γένια των αντρών τα οποία δεν υπήρχαν στο τρίχωμα των σκύλων.

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», προσθέτει ο Γκουτσάιτ, καταλήγοντας πως η ύπαρξη μιας μακριάς γενειάδας προϋποθέτει τον καθημερινό της καθαρισμό με ειδικά προϊόντα.