418
Ο Ελον Μασκ ίσως έμαθε τώρα ότι στη ζωή ο πατέρας κάνει σοβαρότερη δουλειά από τον Κροίσο | REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Ο Ελον Μασκ και τον γιο του έχασε και την κόρη του δεν βρήκε…

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:27
Ο Ελον Μασκ ίσως έμαθε τώρα ότι στη ζωή ο πατέρας κάνει σοβαρότερη δουλειά από τον Κροίσο
|REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Ο Ελον Μασκ και τον γιο του έχασε και την κόρη του δεν βρήκε…

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:27

Η διαδικτυακή κλειδαρότρυπα ανακάλυψε τα σχετικά στοιχεία και έκανε βούκινο ότι η «τρανσέξουαλ κόρη» του Ελον Μασκ «υπέβαλε αίτημα να αλλάξει το όνομά της σύμφωνα με τη νέα ταυτότητα φύλου της» επειδή δεν υποφέρει να φέρει το επώνυμο του πατέρα της: «Δεν επιθυμώ πλέον να έχω σχέση με τον βιολογικό πατέρα μου καθ’ οιονδήποτε τρόπο» δήλωσε στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Την αίτηση τόσο για αλλαγή ονόματος όσο και για νέο πιστοποιητικό γέννησης που αντικατοπτρίζει τη νέα ταυτότητα φύλου της την κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Αντζελες, στη Σάντα Μόνικα, τον Απρίλιο, όμως στον αφρό της δημοσιότητας το όλο θέμα εμφανίστηκε προσφάτως χάρις σε ορισμένα media του web.

Η «τρανσέξουαλ κόρη» δεν είναι άλλο πρόσωπο από τον «πρώην Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ», δηλαδή από το αγόρι που προ μηνών συμπλήρωσε 18 Μαΐους επί Γης. Από το δικαστήριο το παιδί ζήτησε να γίνει επισήμως θηλυκό, να καταγραφεί σαν θηλυκό στο ληξιαρχείο, με νέο όνομα. Η «τρανσέξουαλ κόρη» γεννήθηκε ως γιος της Τζάστιν Γουίλσον και του Ελον Μασκ, δύο ανθρώπων που χώρισαν όταν ο Ξαβιέ ήταν 4 ετών, το 2008.

Τα δικαστικά έγγραφα βάσει των οποίων το τέκνο των Γουίλσον-Μασκ έλαβε νέο ονοματεπώνυμο είναι διαθέσιμα μέσω του PlainSite.org. Σύμφωνα πάντως με τα αμερικανικά κουτσομπολίστικα Μέσα, το τέκνο θα ονομάζεται στο εξής Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, δηλαδή διάλεξε και για δικό του το γένος της μητέρας του, δηλαδή το πατρικό επώνυμό της.

Οπως ήταν λογικό και επόμενο, τα μεγάλα δημοσιογραφικά Μέσα ενδιαφέρθηκαν για το θέμα, αφού δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε άτομο με ιδιαιτερότητες, αλλά για την κόρη/τον γιο του Κροίσου Μασκ, του επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, του ανθρώπου που επιχειρεί να αγοράσει το Twitter με 44 δισ. δολάρια.

Το πρακτορείο Reuters ενόχλησε το περιβάλλον του Μασκ, ωστόσο ούτε ο δικηγόρος του ούτε το Γραφείο Τύπου της Tesla απάντησαν στα σχετικά emails που γύρευαν κάποιο σχόλιο.

Τον Μάιο, περίπου έναν μήνα μετά την κατάθεση του εγγράφου αλλαγής ονόματος και φύλου, ο Μασκ δήλωσε την υποστήριξή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του οποίου υποστηρίζουν νόμους περιοριστικούς των δικαιωμάτων των «τρανσέξουαλ» σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο πατέρας που και τον γιο του έχασε και την κόρη δεν βρήκε είχε δηλώσει το 2020 ότι υποστηρίζει τους «τρανς», όμως είχε ομολογήσει ότι το μπέρδεμα με τις αντωνυμίες (πότε αυτός, πότε αυτή, πότε αυτό) τού έχει γίνει εφιάλτης.

Ο Ξαβιέ που έγινε Βίβιαν έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Γκρίφιν. Η διαλυμένη οικογένεια του Κροίσου έχει και άλλα τρία παιδιά, τον Ντέμιαν, τον Κάι και τον Σάξον. Επίσης, ο καρπερός Μασκ έχει και δύο τέκνα με την τραγουδίστρια Γκράιμς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News