324
Ενα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το οποίο θα κινούνται γρήγορα μέσα στις πόλεις θέλει να κατασκευάσει η Virgin Galactic | Shutterstock

Ιπτάμενα αυτοκίνητα το νέο όραμα του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 08:20
Ενα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το οποίο θα κινούνται γρήγορα μέσα στις πόλεις θέλει να κατασκευάσει η Virgin Galactic
|Shutterstock

Ιπτάμενα αυτοκίνητα το νέο όραμα του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 08:20

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ίδρυσε την δεκαετία του 1970 την δισκογραφική εταιρεία Virgin η οποία εξελίχθηκε σε ένα επιχειρηματικό κολοσσό που αυτή την στιγμή εμπεριέχει περίπου 400 εταιρείες κάθε είδους ανάμεσα τους και την γνωστή αεροπορική εταιρεία. Το 2004 ο Μπράνσον ίδρυσε την Virgin Galactic η οποία θέλει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του διαστημικού τουρισμού και χρηματοδοτεί την κατασκευή των αποκαλούμενων «διαστημοπλάνων». Πρόκειται για σκάφη που θα πραγματοποιούν σε πρώτη φάση σύντομες βόλτες έξω από την ατμόσφαιρα της Γης δίνοντας την δυνατότητα στους επιβάτες να βιώνουν για λίγο τις διαστημικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Telegraph το νέο όραμα του Μπράνσον είναι η κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων που θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα στις αστικές περιοχές. Ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα οχήματα που θα απογειώνονται και προσγειώνονται κάθετα ώστε να μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες εντός των πόλεων κατασκευάζουν πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Uber και η Boeing αλλά και αρκετές start up εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η Uber έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει δοκιμές των ιπτάμενων ταξί της το 2020 και ο στόλος που θα δημιουργήσει θα ξεκινήσει επισήμως να εκτελεί δρομολόγια το 2023.

Αυτό είναι το σκάφος με το οποίο η Virgin Galactic θέλει να μεταφέρει επιβάτες στο Διάστημα. Η εταιρεία θα κατασκευάσει και ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο για να μεταφέρει επιβάτες μέσα στις πόλεις

«Ανάμεσα στις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας που αναπτύσσουμε είναι και η γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση από αέρος εντός των πόλεων αλλά και σε μη αστικές περιοχές» αναφέρεται σε έγγραφο της Virgin Galactic που απευθύνεται στην επενδυτική εταιρεία SCH με την οποία η Virgin Galactic βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης. Αν η συγχώνευση ολοκληρωθεί, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει αξία 1,3 δισ. δολαρίων και το 51% θα ανήκει στο Virgin Group. Για την κατασκευή των ιπτάμενων αυτοκινήτων η Virgin Galactic θα συνεργαστεί με την Sikorsky Aircraft Corporation, μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών που ανήκει στην Lockheed Martin.