224
Η εντυπωσιακή κυκλική έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας | REUTERS/Carlos Barria

Επείγουσα σύσταση για αναβάθμιση του λογισμικού στις συσκευές της Apple – κίνδυνος από χάκερ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 10:59
Η εντυπωσιακή κυκλική έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας
| REUTERS/Carlos Barria

Επείγουσα σύσταση για αναβάθμιση του λογισμικού στις συσκευές της Apple – κίνδυνος από χάκερ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 10:59

Η Apple συνιστά στους κατόχους των περισσότερων μοντέλων των iPhone, iPad και Mac να κάνουν επειγόντως ενημερώσεις στο λογισμικό τους, καθώς διαπίστωσε πως υπάρχει κενό ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των συσκευών τους.

Το πρόβλημα αφορά τα iPhone 6 και μεταγενέστερα μοντέλα του τηλεφώνου αυτού, όλες τις ταμπλέτες iPad Pro, τα iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, καθώς και τους υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey, όπως εξήγησε η εταιρεία.

Οι επείγουσες ενημερώσεις ασφάλειας είναι διαθέσιμες στο site της Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «μια εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετα κώδικα» δίνοντας πρόσβαση στο μηχάνημα σε κάποιον χάκερ και επιτρέποντάς του να πάρει τον έλεγχό του.

«Η Apple είναι ενήμερη ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να τύχει ενεργής εκμετάλλευσης» από χάκερ το τρέχον διάστημα, πρόσθεσε η εταιρεία, χωρίς να δώσει κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.

Το κενό ασφαλείας μπορεί να το εκμεταλλευτούν χάκερ αξιοποιώντας «περιεχόμενο στο Διαδίκτυο που περιέχει κακόβουλο λογισμικό», σύμφωνα με την εταιρεία που έχει την έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, στη Σίλικον Βάλεϊ.

Για την αποτροπή του κινδύνου, η Apple συνιστά στους κατόχους των προϊόντων της να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την έκδοση 15.6.1 του λειτουργικού συστήματος iOS για τα iPhone, την έκδοση iPadOS 15.6.1 για τα iPad και το macOS Monterey 12.5.1 για τους υπολογιστές Mac.

Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε, σύμφωνα με την Apple, από ανώνυμο ερευνητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News