295
Το Cycler θα μεταφέρει τουρίστες στην Σελήνη και άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος | Imaginactive

Ενα τουριστικό φέρι μποτ στο ηλιακό σύστημα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 10:00
Το Cycler θα μεταφέρει τουρίστες στην Σελήνη και άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος | Imaginactive

Ενα τουριστικό φέρι μποτ στο ηλιακό σύστημα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 10:00

Πριν από 150 χρόνια το κανόνι που οραματίστηκε ο Ιούλιος Βερν στο βιβλίο «Από την Γη στην Σελήνη» έστειλε στον φυσικό μας δορυφόρο τρεις ανθρώπους. Ενας καναδός βιομηχανικός σχεδιαστής οραματίστηκε το δικό του «κανόνι» που θα στέλνει στην Σελήνη δεκάδες ανθρώπους κάθε φορά. Ο Τσαρλς Μπομπάρντιερ έχει κατά καιρούς προτείνει διάφορα φουτουριστικά σχέδια όπως ένα αεροσκάφος που θα καλύπτει την απόσταση Ευρώπης-Αμερικής σε 20 λεπτά! Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Imaginactive που έχει ιδρύσει ο Μπομπάρντιερ παρουσίασε τα σχέδια του Cycler, ενός επαναστατικού σχεδιασμού διαστημικού σκάφους που θα μεταφέρει τουρίστες στο Διάστημα.

Το σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει 12 επιβάτες και θα έχει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων. Θα αποτελείται από φουσκωτά «βαγόνια» κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει διαφορετική χρήση. Κάποιο θα λειτουργεί ως κοιτώνας, κάποιο ως χώρος εστίασης και ψυχαγωγίας κ.λπ. ενώ θα υπάρχει και ένα βαγόνι που θα μεταφέρει φορτία. Το σκάφος θα μπορεί να  σχεδιάζουν να δημιουργήσουν σύντομα στην Σελήνη οι μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες.

imagine
Οι επιβάτες του Cycler θα βιώνουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας στην διαστημική μας γειτονιά / φωτό: Imaginactive

Το Cycler θα κατασκευαστεί με υπάρχουσες τεχνολογίες τις οποίες έχουν αναπτύξει μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην διαστημική έρευνα όπως η Bigelow Aerospace και η Space X του μεγιστάνα Ελον Μασκ. Σύμφωνα με τα στελέχη του Imaginactive το Cycler μπορεί να είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σε πρώτη φάση το σκάφος θα κάνει το δρομολόγιο Γης-Σελήνης ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιεί και πιο μακρινά και εξωτικά ταξίδια όπως επισκέψεις στον Αρη αλλά και σε αστεροειδείς. Το ταξίδι στην Σελήνη θα διαρκεί εξι μέρες, αφού το πήγαινε-έλα θα διαρκεί τέσσερις μέρες και δύο μέρες θα παραμένει το σκάφος σε τροχιά γύρω από τον φυσικό μας δορυφόρο. Αν και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το πόσο θα κοστίζει σε κάποιον να κλείσει μια θέση στο Cycler όπως αναφέρει η Daily Mail το εισιτήριο για μια βόλτα στο φεγγάρι θα κοστίζει 5-10 εκ. δολάρια.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News