239
Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς | (ΠΙΟΠ)

Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2017, 16:44
Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς | (ΠΙΟΠ)

Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2017, 16:44

Οι δράσεις δεν σταματούν στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Τώρα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία (ΕΑΕ), οργανώνουν εργαστήριο Αρχειακών Προτύπων με αντικείμενο το Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής (ΔΙΠΑΠ), την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου  (ώρες 17:00-21:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μέλη της ΕΑΕ και εργαζόμενους σε δημόσιους και ιδιωτικούς αρχειακούς φορείς.

Οι διοργανωτές φορείς παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά στη δημιουργία και εφαρμογή αρχειακών προτύπων και επιθυμούν να συμβάλουν στην περαιτέρω εμπέδωσή τους και στη διαρκή κατάρτιση των αρχειονόμων που καλούνται να τα εφαρμόσουν. Το εργαστήριο έρχεται σε συνέχεια των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες χρονιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους δύο φορείς. Εντάσσεται, επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΑΕ για προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της και στην επιδίωξη του ΠΙΟΠ να συμβάλει στη διά βίου εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν -μέσω ασκήσεων και παραδειγμάτων- στις καλές πρακτικές συμπλήρωσης του Διεθνούς Προτύπου Αρχειακής Περιγραφής, να συζητήσουν συναφή με το Πρότυπο ζητήματα και να συνομιλήσουν με ομολόγους φορείς.

Αντίστοιχο εργαστήριο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η υποβολή αίτησης έως τις 12 Φεβρουαρίου στο email: [email protected]
Η αίτηση είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες www.piop.gr και www.eae.org.gr.

Untitled

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 210 3418011 (9:00-17:00) κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 3418051

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News