685
| George Vitsaras / SOOC

«Χρησμός» Γερουλάνου: «Το ποιος επιλέγει να με αξιοποιήσει και πώς είναι δικό του θέμα»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2019, 13:45
|George Vitsaras / SOOC

«Χρησμός» Γερουλάνου: «Το ποιος επιλέγει να με αξιοποιήσει και πώς είναι δικό του θέμα»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2019, 13:45

Τι θα κάνει ο Παύλος Γερουλάνος μετά το συνέδριο; Αυτό είναι ένα ερώτημα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που βρίσκεται και πάλι σε μια δύσκολη θέση: από τη μία δεν αμφισβητείται η ηγεσία της Φώφης Γεννηματα –αφισβητήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο από τον κ. Γερουλάνο όμως οι λιγοστοί σύνεδροι αδιαφόρησαν– αλλά από την άλλη αναπτύσσεται η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για προσεταιρισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρων.

Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Flash 99.4 και στον δημοσιογράφο Σταύρο Ουραήλογλου.

«Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να έχουμε ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες» είπε, για να συμπληρώσει: Στην πολιτική σου δίνονται σπάνια και πρέπει να τις αξιοποιείς. Αυτό το συνέδριο ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Και πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες διότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, διατείνεται τουλάχιστον, ότι θέλει να ακούσει άλλες απόψεις, ότι είναι ανοιχτός και θέλει περισσότερο κόσμο. Θα δούμε αν το εννοεί κι αυτός ή αν όλα αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».

Σε πιο προσωπικό τόνο, ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας και πρώην υπουργός τόνισε: «Εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς γιατί αυτό είναι δικό μου θέμα και των ιδεών μου. Από εκεί και πέρα ποιος επιλέγει να με αξιοποιήσει και πώς είναι δικό του θέμα. Εγω πιστεύω αυτά που πιστεύω, μιλάω καθημερινά στον κόσμο στον δρόμο και ξέρω πολύ καλά ότι πολύς κόσμος περιμένει να εκφραστεί κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Κόσμος που είναι στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μείνει στο σπίτι του και επιλέγει να μη συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία περιμένει να μας ακούσει. Εφόσον η κυρία Γεννηματα έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο, καλά θα κάνει να τους μιλήσει γρήγορα».

» Γι’ αυτό και εμένα με ανησυχεί το γεγονός ότι παρότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάλεσε πάνω από 5.000 άτομα τελικά ήρθαν πολύ λιγότεροι, αν ήρθαν 1.500 άτομα είναι ζήτημα. Αυτό πρέπει να το λάβει η ηγεσία ως σημάδι ότι κάποιοι μας γυρνούν την πλάτη. Πρέπει να βρουν τους λόγους γι’ αυτό και ποιους δεν εκφράζουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι οι πρώτοι που θα προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που νιώθουν μακριά από εμάς».

«Οσον αφορά τις ομόφωνες αποφάσεις, το πόσο δυνατή είναι μια ομόφωνη απόφαση εξαρτάται από το πώς την ψηφίζουν. Αυτές οι αποφάσεις και να ήταν ομόφωνες, που το αμφισβητώ, ήταν ψηφισμένες από τόσο λίγο κόσμο που είναι αδύναμες αποφάσεις. Προσωπικά, πάντα έχω σεβαστεί τα όργανα και τις αποφάσεις τους, θεωρώ όμως ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτό το συνέδριο αφήνουν πολλά ερωτηματικά. Καλά θα κάνει ο χώρος μας να ανασκουμπωθεί γιατί χάνουμε χρόνο. Όσο αφήνουμε το κενό κάποιος θα το συμπληρώσει. Άκουσα πολλά στελέχη να λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου σχηματισμό ή να πάω σε άλλο κόμμα. Τους διαβεβαιώ ότι δεν είναι η πρόθεση μου. Αυτό που είναι η πρόθεσή μου είναι επιτέλους να σεβαστούμε την ιστορία και την παράδοσή μας να πάρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε από αυτές και να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να εκφράσουμε τις ανησυχίες του ελληνικού λαού. Αυτό δεν το κάνουμε αυτή τη στιγμή και είναι σημαντικό να το διορθώσουμε».

Σε μια απάντηση στα στελέχη που πρόσκεινται στην κυρία Γεννηματά και του επιτέθηκαν προσωπικά, ο κ. Γερουλάνος είπε:

«Οταν καταλήγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημαίνει ότι έχεις εξαντλήσει τις πολιτικές προτάσεις και θέσεις. Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους τόσο ψηλά στην ηγεσία του κόμματος να μην μπορούν να αρθρώσουν πολιτική αντιπαράθεση και να προσφεύγουν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν με αφορούν. Θεωρώ ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να μιλήσουμε πολιτικά στον κόσμο, το να τσακωνόμαστε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς αφήνει τον κόσμο παγερά αδιάφορο, μπορεί ακόμα και να τον απωθεί. Προσωπικά, θα προχωρήσω μπροστά, θα συζητάω πολιτικές θέσεις, θα βγαίνω έξω θα συζητάω με τον κόσμο γιατί πιστεύω ότι αυτό μπορεί να μας δυναμώσει».

Τι απαντά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον πάντως είχε και μια απάντησή του σε συνέντευξη που έδωσε στα «Παραπολιτικά FM». Ερωτηθείς αν αποκλείει την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Το έχω πει χίλιες φορές και θα το πω άλλες χίλιες, το λένε για να απαξιώσουν την κριτική που κάνω. Επειδή δεν έχουν επιχειρήματα κατά της κριτικής μου λένε ότι θέλω να φύγω»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...