750
Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ στο «The Undoing» | ΗΒΟ

Χιου Γκραντ: «Τέλος τα ρομάντσα, θέλω δράματα»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 09:50
Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ στο «The Undoing»
|ΗΒΟ

Χιου Γκραντ: «Τέλος τα ρομάντσα, θέλω δράματα»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 09:50

Πού το πάει, πού το φέρνει ο Χιου Γκραντ, πάλι με… γάμους και κηδείες μπλέκει σε υποκριτικό επίπεδο.

Ο βρετανός ηθοποιός των ρομαντικών κομεντί «Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» και «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» πρωταγωνιστεί σε μια σειρά με θέμα έναν (όχι τόσο τέλειο) γάμο, μια (μυστηριώδη) δολοφονία και ανθρώπους που αποδεικνύονται διαφορετικοί από αυτό που δείχνουν στην… πρόσοψη.

Το «The Undoing», που έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου, αποτελεί μια από τις πιο αναμενόμενες φετινές παραγωγές του ΗΒΟ και δίπλα στον Γκραντ συμπρωταγωνιστεί η Νικόλ Κίντμαν, με το σενάριο να βασίζεται στο best-seller «You Should Have Known» της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ [κυκλοφορεί στα ελληνικά ως «Η Πρώτη Εντύπωση» από τις εκδόσεις Μίνωας].

Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει η βραβευμένη με Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Σουζάν Μπίερ («Ίσως, Αύριο»), η οποία είχε «απογειώσει» το τηλεοπτικό «Night Manager».

Το βιβλίο της Κόρελιτζ κυκλοφόρησε το 2014 και παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το «Gone Girl» της Τζίλιαν Φλιν, με έναν δυσλειτουργικό γάμο στο επίκεντρο της ιστορίας του.

Η Κίντμαν υποδύεται την Γκρέις Φρέιζερ, μια ψυχολόγο και μητέρα ενός παιδιού που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο, συμβουλεύοντας γυναίκες να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να μη κρίνουν τους άντρες βασισμένες σε πρώτες εντυπώσεις.

Ωστόσο, όλα ανατρέπονται στο άκουσμα μιας βίαιης δολοφονίας με την οποία σχετίζεται ο σύζυγός της, Τζόναθαν Φρέιζερ (Χιου Γκραντ), ο οποίος με τη σειρά του εξαφανίζεται εντελώς, με αφορμή να βγουν στην επιφάνεια κάποια φοβερά μυστικά που απειλούν την οικογενειακή γαλήνη, σε μια πλοκή και ατμόσφαιρα που θυμίζει έντονα Χίτσκοκ.

«Το να επιλέγεις να μην γνωρίζεις πράγματα αποτελεί μία συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης φύσης», είχε δηλώσει πρόσφατα η Κίντμαν στο συνέδριο της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης.

«Το εξαιρετικό με τη συγκεκριμένη σειρά – κι αυτό που με ώθησε να συμμετέχω – είναι πως συμβαίνουν τόσες ανατροπές, που τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις αρχικά. Το θέμα της, η άρνηση στην οποία ζουν οι χαρακτήρες, η τάση που έχουν όλοι να αντλούν ψευδείς αφηγήσεις για το ποιοι ήταν, ποιοι είναι οι σύντροφοί τους, ποιοι είναι οι άνθρωποι στη ζωή τους και η δημιουργία μιας ανθεκτικής αυταπάτης, με προσέλκυσε».

Η Γκρέις και ο Τζόναθαν Φρέιζερ (Κίντμαν και Γκραντ)

Γίνεται όμως να συνδεθούν τόσο εύκολα οι έννοιες «Χιου Γκραντ» και «θρίλερ»;

Τον έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να μας κάνει να γελάμε, όχι να τρώμε τα νύχια μας από την αγωνία.

«Η πρόκληση ήταν ακριβώς αυτή: να παίξω έναν χαρακτήρα που κρύβει πολλές ανεξέλεγκτες πλευρές κάτω από μια επιφάνεια και επίφαση τιμιότητας. Ένας πολύ διασκεδαστικός χαρακτήρας για να παίξω, αν θέλετε την γνώμη μου. Πλέον ως ηθοποιός νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από είκοσι χρόνια, γιατί τα τελευταία χρόνια είχα την ευχαρίστηση να παίξω κάποιους σύνθετους ρόλους που με διασκέδασαν. Ήταν μια πραγματική  απελευθέρωση να βγω επιτέλους από τον ρόλο του άνδρα που έχει διαρκώς την ανάγκη να αγαπηθεί σε μια ρομαντική κομεντί», λέει ο Γκραντ μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Repubblica.

Παραιτείται λοιπόν από τους ρόλους που τον έκαναν διάσημο;

«Κοιτάξτε, είναι πολύ πιο δύσκολο να δώσουμε βάθος σε έναν χαρακτήρα μιας ρομαντικής κομεντί. Για μένα οι χαρακτήρες αυτοί, οι πιο σκιώδεις, είναι πολύ πιο εύκολο να ερμηνευτούν και είναι αναμφίβολα πιο διασκεδαστικοί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντως ισχύει ότι προσελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού. Ίσως γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι κατά βάθος έχουμε και μια σκοτεινή πλευρά, ενώ η καλοσύνη είναι συχνά απλώς ένα πέπλο που φορούμε πάνω από την πραγματική μας φύση προκειμένου να κινούμαστε μέσα στην κοινωνία».

Όπως τονίζει, στο «The Undoing» τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η υπόθεση μοιάζει ως ένα παζλ.

«Η Γκρέις πρέπει να αναιρέσει πολλά από αυτά που ξέρει και έχει χτίσει στη ζωή της, γιατί παρά τα όσα συμβαίνουν, εκείνη αγαπά ακόμα τον σύζυγό της, παρόλο που μπορεί να έχει όντως κάνει κάτι τόσο φρικτό. Αυτό που φαίνεται να είναι μια τέλεια οικογένεια καταστρέφεται από σκοτεινά γεγονότα και μυστικά», επισημαίνει ο Γκραντ, προσθέτοντας ότι «η σειρά μας δείχνει επίσης το πόσο συχνά θέλουμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το άτομο με το οποίο επιλέξαμε να περάσουμε τη ζωή σας δεν είναι τέλειο. Νομίζω ότι το κάνουμε όλοι μας, σε διαφορετικές μορφές και με διαφορετικό τρόπο».

Φυσικά, όπως παραδέχεται, η συνεργασία με την Κίντμαν, ήταν… παιχνιδάκι.

«Γνωρίζω τη Νικόλ εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια και συναντιόμαστε συχνά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μου αρέσει η Νικόλ γιατί έχει μια σαρκαστική αίσθηση χιούμορ. Ξέρετε, ανησυχούσα να γυρίσω ένα τόσο έντονα συναισθηματικό δράμα με μια ηθοποιό τόσο καλή σε αυτό το είδος, αλλά εντέλει η δουλειά με τη Nικόλ ήταν πανεύκολη», καταλήγει με νόημα ο Γκραντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...