491
Ο πρίγκηπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παρακολούθησαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον | Twitter

Χάρι και Μέγκαν: Είδαν την παρέλαση για την Ελισάβετ από ένα παράθυρο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 18:58
Ο πρίγκηπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παρακολούθησαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον
|Twitter

Χάρι και Μέγκαν: Είδαν την παρέλαση για την Ελισάβετ από ένα παράθυρο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 18:58

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έκαναν την Πέμπτη μια διακριτική δημόσια εμφάνιση, την πρώτη στη Βρετανία δύο χρόνια μετά τη ρήξη τους με τη βασιλική οικογένεια και τη φυγή τους στην Καλιφόρνια.

Καθώς είχαν αποκλειστεί από τον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επειδή δεν έχουν ενεργό δημόσιο ρόλο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ παρακολούθησαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον.

Τα βρετανικά ταμπλόιντ ανέβασαν φωτογραφίες της Μέγκαν, με σκούρο φουστάνι και άσπρο καπέλο, να χαμογελάει στα παιδιά και να τους κάνει νοήματα να σωπάσουν, ενώ συζητά με τον Χάρι. Εκείνος φορούσε επίσης σκούρο κοστούμι, που ερχόταν σε αντίθεση με την παραδοσιακή στρατιωτική στολή του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου και του μεγαλύτερου αδελφού του, του Γουίλιαμ.

Το ζεύγος αναμένεται πάντως ότι θα παραστεί την Παρασκευή το πρωί στη λειτουργία στον Καθεδρικό του Αποστόλου Παύλου, όπου θα συναντηθούν με μέλη της βασιλικής οικογένειας με τα οποία οι σχέσεις τους έχουν παγώσει. Ο μικρότερος γιος του Καρόλου, ηλικίας 37 ετών, έχει επιστρέψει αρκετές φορές στη Βρετανία μετά το Megxit και το «διαζύγιο» του ζεύγους με τη μοναρχία: για την κηδεία του παππού του, του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021 και για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας. Μαζί με τη Μέγκαν, επισκέφθηκαν επίσης τη βασίλισσα στα μέσα Απριλίου, αλλά δεν εμφανίστηκαν πουθενά δημοσίως. Στην κηδεία του Φίλιππου η Μέγκαν δεν παρέστη επειδή τότε διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η κόρη της, η Λίλιμπετ, όνομα που της δόθηκε προς τιμήν της βασίλισσας, δεν έχει γνωρίσει ούτε την Ελισάβετ, ούτε τον παππού της, τον Κάρολο. Θα γίνει ενός έτους το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ιωβηλαίο.

Το ζεύγος εξήγησε επίσης ότι δεν αισθάνεται ασφάλεια στη Βρετανία επειδή δεν τους επιτρέπεται να έχουν αστυνομική προστασία. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα The Sun, μετά την άφιξή τους την Τετάρτη, με ιδιωτικό τζετ, τους συνόδευσαν οι άνδρες ασφαλείας της βασίλισσας, κάτι που ερμηνεύεται ως χειρονομία «κατευνασμού».

Από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun

Στη Βρετανία, η Μέγκαν και ο Χάρι είναι αντιδημοφιλείς: το 63% των πολιτών έχουν άσχημη γνώμη για αυτούς, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της YouGov, ενώ τα ταμπλόιντ δεν χάνουν ευκαιρία να τους επικρίνουν. Κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων ότι ήθελαν να «καταστρέψουν» το ιωβηλαίο τραβώντας την προσοχή επάνω τους.

«Η φυγή τους άφησε την εντύπωση ότι έστρεψαν την πλάτη τους όχι μόνο στη χώρα αλλά και στη βασίλισσα και τον θεσμό», σχολίασε πρόσφατα ο Ομιντ Σκόμπι, ο συγγραφέας ενός βιβλίου για το ζεύγος. «Τους απεχθάνονται και επομένως πιστεύω πως ό,τι και αν κάνουν θα μεγεθυνθεί και θα αντιμετωπιστεί με πολύ αρνητικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...