174
Οι καταθέσεις των μαρτύρων θα γίνουν στη ΓΑΔΑ με ειδική διαδικασία | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ωρα καταθέσεων για τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 07:45
Οι καταθέσεις των μαρτύρων θα γίνουν στη ΓΑΔΑ με ειδική διαδικασία
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ωρα καταθέσεων για τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 07:45

Καταθέτουν -εκτός απροόπτου- σήμερα Δευτέρα για την προανακριτική επιτροπή οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, ο «Μάξιμος Σαράφης» στις 16:00 και η «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30.

Και οι δύο μάρτυρες θα καταθέσουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, όπως ζήτησαν, έπειτα και από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα, στις 11:00, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα συνεδριάσει εν όψει της λήψης καταθέσεων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν στην Προανακριτική και άλλα σημαντικοί μάρτυρες, όπως ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος υποστηρίζει ότι οργανώθηκαν σε βάρος του καταγγελίες χωρίς κανένα στοιχείο.

Ακόμη, αναμένεται και η κατάθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη. Ο πρώτος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την παρέμβασή του στον Αρειο Πάγο για τη δίωξη των δέκα πολιτικών προσώπων, ενώ ο δεύτερος για την ομολογία του ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων, έχει κληθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή και απορρίπτει ως ψευδείς τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...