306
Ρώσος στρατιώτης στο κατεχόμενο Λισιτσάνσκ στο Λουγκάνσκ | REUTERS/Alexander Ermochenko

Βρετανοί: Σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων τους έχουν οι Ρώσοι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 10:42
Ρώσος στρατιώτης στο κατεχόμενο Λισιτσάνσκ στο Λουγκάνσκ
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Βρετανοί: Σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων τους έχουν οι Ρώσοι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 10:42

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία παλεύει για να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας, από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, ενώ το πρόβλημα αυτό είναι ενδεχόμενο να οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

«Παράλληλα, αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα βρίσκονται οι σχεδιαστές των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των στρατιωτικών μονάδων. Ετσι, καλούνται να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο ανάπτυξης εφέδρων στο Ντονμπάς ή για την οργάνωση αμυντικών γραμμών κατά των ουκρανικών αντεπιθέσεων στο νοτιοδυτικό τομέα της Χερσώνας», όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, σε μία επικαιροποιημένη αναφορά του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ίσως να καταγράφει ακόμη επιτυχίες στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων, τόσο ο βαθμός εξέλιξης των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων, όσο και η προώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιθανό ότι θα εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

Νέοι βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Μικολάιφ και Σούμι

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς πόλεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με τους πιο έντονους να καταγράφονται στο Σούμι (βόρεια) και στο Μικολάιφ (νότια), ενώ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην Οδησσό.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σπίτια καταστράφηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όπως δήλωσε ο Ολεξίι Ματσούλεβιτς, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Ουκρανοί στρατιώτες βομβαρδίζουν ρωσικές θέσεις – REUTERS/Gleb Garanich

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με οβίδες διασποράς τη Δευτέρα το Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

Εκρήξεις από νάρκες και οβίδες αναφέρθηκαν στην περιοχή Σούμι (βόρεια) από τον Νμίτρο Ζιβίτσκι, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Ο ουκρανός στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι ανέφερε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς HIMARS έχουν συμβάλει στη «σταθεροποίηση της κατάστασης» κάνοντας λόγο για «σημαντικά πλήγματα σε κέντρα διοίκησης του εχθρού, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...