172
| EPA / MAXIM SHIPENKOV

Πατρούσεφ: Δηλητηρίασαν το «Γεράκι του Κρεμλίνου»;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 22:35

Πατρούσεφ: Δηλητηρίασαν το «Γεράκι του Κρεμλίνου»;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 22:35

Απόπειρα δηλητηρίασης διαπράχθηκε σε βάρος του πιο στενού συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν και εμπνευστή της εισβολής στην Ουκρανία, όπως υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram, το οποίο διαχειρίζονται ρώσοι αντιφρονούντες. Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, γνωστός και ως «γεράκι του Κρεμλίνου», πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Εσωτερική πληροφόρηση από πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν πως ο Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε γιατί η δόση ήταν μικρή.

Δημοσίευμα της Daily Mail υπογράμμισε ότι ο Πατρούσεφ είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο ρώσος πρόεδρος παραδίδει την εξουσία όταν απουσιάζει -και σύμφωνα με πολλές πηγές είναι ο επικρατέστερος για διάδοχός του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Πούτιν ενημερώθηκε αφού ο συνεργάτης του διέφυγε τον κίνδυνο, ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως ο Πατρούσεφ «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...