323
O υπουργός Εσωτερικών στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 19/9 | YouTube/ANT1

Βορίδης: «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015» το δίλημμα των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 11:27
O υπουργός Εσωτερικών στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 19/9
|YouTube/ANT1

Βορίδης: «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015» το δίλημμα των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 11:27

Το δίλημμα των εκλογών θα είναι «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες», τόνισε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας εξάλλου επί του διαδικαστικού, με αφορμή διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν και πάλι με σταυρό.

«Η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα» και το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες ή ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Βορίδης για να προσθέσει περί αυτοδυναμίας:

«Αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής η δυναμική που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, θα είναι πιο εύκολη η επιλογή τη δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Μάκης Βορίδης απάντησε λέγοντας: «Εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα».

Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι παρά τα σενάρια που ακούγονται, και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν με σταυρό και όχι με διαφορετικό τρόπο που θα επιτρέπει αργότερα να σκανάρονται τα ψηφοδέλτια για την καταμέτρηση.

Οσον αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου, ο υπουργός επανέλαβε ότι «ο Πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν».

Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, τέλος, ο κ. Βορίδης είπε ότι «η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα θωρακισμένη και λιγότερο εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Εχουμε προετοιμαστεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά, με τη λογική που το κάνουμε τώρα, δηλαδή με την επιδότηση των λογαριασμών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...