441
Ο Τζο Μπάιντεν «δείχνει» τους Τζον Οσοφ (αριστερά) και Ραφαέλ Γουόρνοκ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ατλάντα | REUTERS/Jonathan Ernst

Τραμπ και Μπάιντεν συμφώνησαν σε κάτι: η Τζόρτζια θα κρίνει το μέλλον των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 12:50
Ο Τζο Μπάιντεν «δείχνει» τους Τζον Οσοφ (αριστερά) και Ραφαέλ Γουόρνοκ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ατλάντα
|REUTERS/Jonathan Ernst

Τραμπ και Μπάιντεν συμφώνησαν σε κάτι: η Τζόρτζια θα κρίνει το μέλλον των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 12:50

Σήμερα Τρίτη, το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στην Τζόρτζια για τις επαναληπτικές εκλογές για τις δύο έδρες της Γερουσίας, που παραμένουν κενές.

Υποψήφιοι οι Κέλι Λέφλερ και Ντέιβιντ Περντιού από τους Ρεπουμπλικανούς και Ραφαέλ Γουόρνοκ και Τζον Οσοφ από τους Δημοκρατικούς.

Ηδη, έχουν ψηφίσει τρία εκατομμύρια άτομα, αριθμός που δίνει ελπίδες στους Δημοκρατικούς για την επικράτηση και στις δύο αναμετρήσεις. Αν όμως χάσουν τη μία έδρα, η Γερουσία θα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ετσι, λόγω της κρισιμότητας των εκλογών, που θα κρίνουν ποιο κόμμα θα έχει τον έλεγχο του Σώματος του Κογκρέσου, τη Δευτέρα, τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων στην πολιτεία.

«Είναι ένας νέος χρόνος και αύριο μπορεί να είναι μία νέα ημέρα για την Ατλάντα, τη Τζόρτζια και την Αμερική», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στην Ατλάντα.

Οι υποστηρικτές των Δημοκρατικών στη συγκέντρωση

«Αυτή η πολιτεία από μόνη της μπορεί να αλλάξει την πορεία όχι μόνο των επόμενων τεσσάρων ετών, αλλά της επόμενης γενιάς», είπε.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στην Ατλάντα
Τραμπ: Κερδίσαμε τις εκλογές

Ο Τραμπ από την άλλη, βρέθηκε στο Ντάλτον, μία μικρή συντηρητική πόλη, όπου κατά την προσφιλή του μέθοδο, προειδοποίησε τους υποστηρικτές του ότι είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στον σοσιαλισμό των Μπάιντεν-Χάρις.

Με τη γροθιά υψωμένη μπροστά στην αστερόεσσα, ο Τραμπ συνεχίζει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν

«Η χώρα μας εξαρτάται από εσάς. Ολος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια του στην Τζόρτζια», τόνισε ο Τραμπ, ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν να «πολεμούν» για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Οι επαναληπτικές αυτές εκλογές μπορεί να είναι «η τελευταία σας ευκαιρία να σώσετε την Αμερική που αγαπάμε», δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, οι οποίοι φυσικά πιστεύουν ότι στις προεδρικές εκλογές έγινε νοθεία.

Ο Τραμπ με την Κέλι Λέφλερ, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων – Ο Ντέιβιντ Περντιού βρίσκεται σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα Covid-19 και δεν έδωσε το παρών

«Δεν θα μας πάρουν αυτό τον Λευκό Οίκο. Θα πολεμήσουμε σαν τρελοί», τόνισε ο Τραμπ υπό τις ενθουσιώδεις κραυγές του συγκεντρωμένου πλήθους που φώναζε: «Πολεμήστε για τον Τραμπ!».

«Οι Μαύροι για τον Τραμπ», το σύνθημα στο μπλουζάκι που φορά ένας… λευκός υποστηρικτής του αμερικανού προέδρου

«Κερδίσαμε τις εκλογές και θα κερδίσουμε και αύριο», είπε ο Τραμπ στο πλήθος που τον επευφημούσε. Ούτε λέξη βέβαια για το περίφημο τηλεφώνημά του στον υπουργό Εσωτερικών της πολιτείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...