242
Ο Τζον και η Σούζαν Κούπερ βρίσκονταν σε διακοπές στην Αίγυπτο | The Times

Εντομοκτόνο σκότωσε το ζευγάρι των Βρετανών στην Αίγυπτο;

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 10:28
Ο Τζον και η Σούζαν Κούπερ βρίσκονταν σε διακοπές στην Αίγυπτο
|The Times

Εντομοκτόνο σκότωσε το ζευγάρι των Βρετανών στην Αίγυπτο;

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 10:28

Σε ισχυρό εντομοκτόνο φαίνεται ότι εκτέθηκε το ζευγάρι των βρετανών τουριστών που πέθαναν σε αιγυπτιακό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτω από συνθήκες που είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο Τζον Κούπερ, 69 ετών, είχε βρεθεί στο δωμάτιο νεκρός στις 20 Αυγούστου, ενώ η 63χρονη σύζυγός του Σούζαν πέθανε έξι ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η έρευνα των αιγυπτιακών Αρχών, όπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, έδειξε ότι στο δωμάτιο δίπλα σε αυτό του ζευγαριού είχε γίνει απεντόμωση (υποκαπνισμός) με ισχυρή ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως από γεωργούς.

Το δωμάτιο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Steigenberger Aqua Magic Hotel», στην Χουργκάντα, ήταν στο τέλος του διαδρόμου και η πόρτα είχε σφραγιστεί με ταινία. Ετσι η μόνο οδός διαφυγής των τοξικών αναθυμιάσεων ήταν μέσα από το δωμάτιο των Κούπερ…

Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο χρησιμοποίησε ισχυρό εντομοκτόνο σε ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιείται στα χωράφια. Η δραστική ουσία επιτίθεται στο νευρικό σύστημα των εντόμων και τα παραλύει ή τα σκοτώνει.

Την εκδοχή φαίνεται να στηρίζει η κόρη του ζεύγους, Κέλι, που ήταν μαζί τους στις διακοπές. Είπε ότι στο δωμάτιό τους υπήρχε μια περίεργη οσμή και ότι η ίδια θεωρεί τους θανάτους ύποπτους.

Το εντομοκτόνο Cyhalothrin χρησιμοποιείται και στη Βρετανία. Η δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα είναι σπάνια, αλλά κατά την εταιρεία που το παράγει αναφέρει ότι μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων συσσώρευση νερού στους πνεύμονες, η οποία αποβαίνει μοιραία.

Οι Αρχές είχαν αποδώσει τους θανάτους αρχικά σε καρδιακή προσβολή και στη «θλίψη» της συζύγου. Αργότερα αποδόθηκαν σε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...