231
Ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2021 | REUTERS/Tom Brenner

Το Twitter θα δώσει στον Μπάιντεν τον επίσημο προεδρικό λογαριασμό στις 20 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 18:50
Ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2021
| REUTERS/Tom Brenner

Το Twitter θα δώσει στον Μπάιντεν τον επίσημο προεδρικό λογαριασμό στις 20 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 18:50

Στα παρασκήνια μιας (ομαλής) διαδοχής, ο παλιός διαχειριστής του ιστότοπου του Λευκού Οίκου παραδίδει στον νέο, ακριβώς την ώρα που ορκίζεται ο πρόεδρος, το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει αυτόματα και με τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι, έστω και αν ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου θα μεταβιβάσει τον έλεγχο του λογαριασμού @POTUS στη διοίκηση υπό τον Τζο Μπάιντεν.

Ο λογαριασμός @POTUS (τα αρχικά σημαίνουν «Πρόεδρος των ΗΠΑ») είναι ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου και είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό @realDonaldTrump που χρησιμοποιεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να στέλνει τα tweet του.

«Το Twitter προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για να στηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter, στις 20 Ιανουαρίου 2021. Όπως κάναμε κατά την προεδρική μετάβαση το 2017, η διαδικασία θα γίνει σε στενή συνεργασία με τα Εθνικά Αρχεία και Μητρώα», επιβεβαίωσε η εταιρεία στο Reuters.

Το Twitter θα παραδώσει, επίσης, και άλλους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου, όπως τους @FLOTUS, @VP και @whitehouse, την ημέρα της ορκωμοσίας.

Το Politico ανέφερε σχετικά ότι η διαχείριση του @POTUS δεν απαιτεί την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομάδων των Τραμπ και Μπάιντεν.

Επιπλέον, το Twitter θα συναντηθεί με αξιωματούχους υπεύθυνους για τη μετάβαση εξουσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλας Χάρις τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν πώς η νέα διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...