446
Η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική σημαία στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

To ξέσπασμα της «χρυσής» Κατερίνας

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 14:51
Η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική σημαία στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

To ξέσπασμα της «χρυσής» Κατερίνας

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 14:51

Ολα ξεκίνησαν από έναν χρήστη του twitter που θέλησε να μετρήσει με το δικό του «ελληνόμετρο» την Κατερίνα Στεφανίδη, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, κατηγορώντας την ότι δεν ζει στην χώρα μας αλλά στις ΗΠΑ. Το σύνηθες κοκτέιλ φθόνου και ρατσισμού που κυριαρχεί τελευταία στη χώρα μας: ο Αντετοκούνμπο είναι «μαύρος», η Στεφανίδη ζει στις ΗΠΑ και είναι παντρεμένη με τον αμερικανό προπονητή της άρα δεν πρέπει να βραβευτεί ως ευρωπαία αθλήτρια της χρονιάς, η Ελλάδα πρέπει να είναι ο ομφαλός της Γης και πάει λέγοντας…

Η Κατερίνα έσπευσε να απαντήσει στην επίθεση όμως φαίνεται ότι για την ίδια το θέμα δεν έληξε εκεί.

Ετσι, το βράδυ της Τρίτης, η ελληνίδα πρωταθλήτρια επανήλθε, προφανώς νοιώθοντας την ανάγκη να διευκρινίσει κάποια πράγματα μέσα από ένα προσωπικό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Θα ήθελα τουλάχιστον οι φαν μου να γνωρίσουν την πραγματικότητα μου. Ζω στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και Μάρτιο καθώς και από τον Μάιο έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη. Περίπου τον μισό χρόνο. Καθώς βρίσκομαι στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κυρίως αγωνιστικής σεζόν κάνω τις προπονήσεις μου στο ΟΑΚΑ, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές. Τους υπόλοιπους μήνες ζω στην Αμερική. Εκεί, απο το 2015, κάνω προπόνηση σε μια ιδιωτική εγκατάσταση στην οποία πληρώνω $25 την ημέρα. Όχι δεν έχω κάποια υποτροφία, αυτό ήταν στο Πανεπιστήμιο πριν 5 χρόνια. Είναι μια πολυ ωραία αλλά και πολύ ακριβή εγκατάσταση. Από το 2013 εως και το 2015 κάναμε προπόνηση στην αυλή και το γκαράζ του τότε προπονητή μας στην Αριζόνα (σε συνθήκες πολύ χειρότερες του ΟΑΚΑ) τον οποίο πληρώναμε $400 τον μήνα (ο καθένας!). Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο σε δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο κάθε αθλητής έχει καθημερινά το δικαίωμα να επιλέξει να προπονηθεί σε κάποιο καλύτερο μέρος. Εμείς πήραμε αυτό το οικονομικό ρίσκο και επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση κάτω άπο καλύτερες συνθήκες (και ας τις πληρώνουμε χρυσές) γιατί και εγώ και ο άντρας μου πιστεύουμε στην σημασία του ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Σε όλους τους τομείς της ζωής!

Τελος, βρίσκω πολύ σημαντικό το να κατανοήσουμε πως το να φτάσει κανείς (σε οποιονδήποτε τομέα) σε υψηλό επίπεδο είναι εξίσου δύσκολο ανεξάρτητα από τη χώρα παραμονής του. Δεν ιδρώνω ή πονάω λιγότερο κατά την διάρκεια των προπονήσεων μου στην Αμερική»

To σίγουρο είναι ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κατηγορήσει την Κατερίνα για την ζωή που έχει επιλέξει. Και φυσικά, κανένας δεν μπορεί να ψέξει κάποιον κορυφαίο αθλητή για το γεγονός ότι επιθυμεί να προπονείται στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τον ίδιο και όχι σε μια χώρα όπου ολυμπιονίκες τραυματίζονται λόγω των τραγικών συνθηκών κάτω από τις οποίες προπονούνται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...