319
Ο 28χρονος Πολούνιν σε μια από τις παραστάσεις του | Facebook/Polunin

Το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού διώχνει τον «νέο Νουρέγιεφ» λόγω σεξιστικών σχολίων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 07:30
Ο 28χρονος Πολούνιν σε μια από τις παραστάσεις του
|Facebook/Polunin

Το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού διώχνει τον «νέο Νουρέγιεφ» λόγω σεξιστικών σχολίων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 07:30

Το  Μπαλέτο της  Οπερας του Παρισιού έδειξε πως δεν αστειεύεται καθώς απέρριψε τον Σεργκέι Πολούνιν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σεξιστικά και διόλου πολιτικά ορθά σχόλια του στα κοινωνικά δίκτυα.

Οπως σημειώνει η Guardian, o διάσημος Ρώσος (με ουκρανική καταγωγή) χορευτής έφαγε…πόρτα από την διεύθυνση του μπαλέτου της όπερας, η οποία απέσυρε την πρόσκληση που του είχε κάνει για να χορέψει τον Φεβρουάριο στη «Λίμνη των Κύκνων».

«Ενας άντρας πρέπει να είναι άνδρας και μία γυναίκα να είναι γυναίκα. Η ανδρική και η γυναικεία ενέργεια δημιουργούν ισορροπία. Γι ‘αυτό έχετε ωάρια… Ανδρες, τι συμβαίνει με εσάς; Οι γυναίκες προσπαθούν τώρα να παίξουν τον ρόλο των ανδρών επειδή είστε ντροπή», έγραψε ο 28χρονος χορευτής, εξοργίζοντας πολλούς στον, ως είθισται, ήρεμο και καθόλου παρορμητικό, κόσμο του μπαλέτου.

Επίσης, σε ένα άλλο κρεσέντο πολιτικής… ανορθοδοξίας, πρότεινε να «χαστουκίζουμε τους χοντρούς ανθρώπους», με το επιχείρημα ότι δεν «σέβεται την τεμπελιά τους».

Η Ορελί Ντιπόν, καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Οπερας του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε η πρόσκληση του οργανισμού προς τον 28χρονο χορευτή.

«Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης δεν πληρεί τις αξίες για να χορέψει στην παράσταση του Φεβρουαρίου», είπε, μεταξύ άλλων, η Ντιπόν σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ουκρανός Πολούνιν, που έχει χαρακτηριστεί «καλύτερος χορευτής της γενιάς του», «καλύτερος από το Νουρέγιεφ και τον Μπαρίσνικοφ» κι «ατσάλινος χορευτής», δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με συμπεριφορές ή σχόλιά του.

Το 2012 είχε παραδεχτεί πως ήταν χρόνιος χρήστης κοκαΐνης, λέγοντας πως «έχω χορέψει πολλάκις υπό την επήρειά της», ενώ τον περασμένο Νοέμβριο απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα κάνοντας θετικά σχόλια υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, έχει τατουάζ το πρόσωπο του ρώσου προέδρου στο στήθος του!

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Πολούνιν είχε ασκήσει έντονη κριτική στο «εξωφρενικό» προφίλ ορισμένων χορευτών μπαλέτου, ενώ στα τέλη του 2012 είχε εγκαταλείψει, επειδή απλά… του κάπνισε, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπου είχε γίνει πρώτος χορευτής προτού ακόμη συμπληρώσει τα 21 του χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...