297
Φωτογραφία μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» | Intime

Τι λέει ο Πλεύρης για την πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 18:44
Φωτογραφία μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
|Intime

Τι λέει ο Πλεύρης για την πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 18:44

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στην πτέρυγα Covid του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» (εδώ), με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο, θα προκύψουν από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία , δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Για τα αίτια, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής. Από κει και πέρα και το υπουργείο Υγείας εξετάζει όλα τα πρωτόκολλα και η πραγματικότητα είναι ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μέχρι την κατάσβεσή της, ο χρόνος ήταν τάχιστος. Υπήρξε άμεση και η ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Εγινε η διακοπή παροχής οξυγόνου, δηλαδή ένα βασικό στοιχείο του πρωτοκόλλου, διότι εάν υπήρχε φωτιά και παρέμενε η ροή του οξυγόνου, θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετική κατάσταση. Εγιναν άμεσα αυτές οι ενέργειες, έφτασε γρήγορα η Πυροσβεστική και η κατάσβεση έγινε γρήγορα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε, ότι από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής θα φανεί εάν υπήρξε αμέλεια ή όχι και τόνισε πως οτιδήποτε άλλο ειπωθεί αυτή τη στιγμή, δεν θα ευσταθεί.

Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου, και ιδιαιτέρως τον πνευμονολόγο Σταύρο Τρύφωνα, για την άμεση παρέμβασή τους που απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση, εκτός βέβαια του συγκεκριμένου θαλάμου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες μέσα στο νοσοκομείο. Το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να ενισχύσει σε περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε μεταφορά ασθενών», επισήμανε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι εάν χρειαστεί το Παπανικολάου θα ενισχυθεί και στην επόμενη του εφημερία θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά» ανέφερε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...