308
| CreativeProtagon

Θεσσαλονίκη: Μπαρούτι και πάλι η πλατεία Αριστοτέλους λόγω της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2024, 14:36
|CreativeProtagon

Θεσσαλονίκη: Μπαρούτι και πάλι η πλατεία Αριστοτέλους λόγω της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2024, 14:36

Φόβοι ότι η πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει το σκηνικό μιας νέας έντασης –μετά τα όσα εφιαλτικά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου με την αγέλη χούλιγκαν που κυνήγησαν δύο τρανς άτομα και τα επεισόδια της Κυριακής με την επιδρομή κουκουλοφόρων για να διαλύσουν διαδήλωση κατά της ομοφοβίας– εκφράζονται τώρα, για το βράδυ της Τρίτης: αφορμή η προβολή της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία της Ελίνας Ψύκου στοχοποιήθηκε από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αφίσας της –απεικονίζεται σταυρωμένη μια ημίγυμνη έγκυος γυναίκα. Και έτσι, έγινε γνωστό ότι μέλη του ευρύτερου και ιδιαίτερα «δυναμικού» εθνικιστικού χώρου της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στις 7 μ.μ. (για τις τις 8 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η προβολή της ταινίας).

Οι αφίσες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο εθνικιστικών οργανώσεων |INTIMENEWS/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η αφίσα της ταινίας προκάλεσε την αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με τον Μητροπολίτη Φιλόθεο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αὐτές οἱ διαφημίσεις ὑπό το πρόσχημα μιᾶς ἀμφίβολης καλλιτεχνικὰ γραφιστικῆς προσέγγισης, ἀγγίζουν - ἐνίοτε δὲ καὶ ὑπερβαίνουν - τὰ ὅρια τῆς κακόβουλης πρόκλησης».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...