204
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Δευτέρας | ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ο εμβολιασμός 70.000 ηλικιωμένων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:25
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Δευτέρας
|ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ο εμβολιασμός 70.000 ηλικιωμένων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:25

Εξαιρετικά εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19 στη χώρα μας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 70.000 άτομα και δεν έχει καταγραφεί απολύτως καμία ανεπιθύμητη αντίδραση, ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας και κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Το ποσοστό αποτελεσματικότητας με τη δεύτερη δόση υπερβαίνει το 95%. Και ακόμη και αν υπάρχει μια σχετική γήρανση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, η ανοσία που δημιουργείται σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερη και από αυτή που αποκτούν άτομα νέας ηλικίας», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια εξήγησε ότι μετά τις 12 ημέρες από τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Covid-19, αρχίζει να μειώνεται σταδιακά ο κίνδυνος λοίμωξης. «Η πρώτη δόση βοηθά να μη δημιουργηθούν σοβαρά συμπτώματα», είπε.

Γι’ αυτό και κάποια άτομα, όπως συνέβη με το γηροκομείο στο Μαρούσι, νόσησαν, διότι νόσησαν σχεδόν παράλληλα με τον εμβολιασμό τους (εδώ).

Ευχάριστα είναι και τα αποτελέσματα από το Ισραήλ, όπως είπε η ίδια. Στη χώρα που έχει επιτύχει τους περισσότερους εμβολιασμούς στον κόσμο, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου παρατηρήθηκε στο 30% του πληθυσμού μείωση των σοβαρών λοιμώξεων. «Περιμένουμε και άλλες απαντήσεις για αυτό το σημαντικό κομμάτι της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού, συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς», κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...