399
O Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στο Open TV και στην Ελλη Στάη | OpenTV/WebTV

Θεοδωράκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 20:17
O Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στο Open TV και στην Ελλη Στάη
|OpenTV/WebTV

Θεοδωράκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 20:17

Συνέχεια στις αποκαλύψεις για το χρονικό διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Μιλώντας στην Ελλη Στάη και αναφερόμενος στις αποχωρήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, συμβάντα που κατά χρονική σειρά διέλυσαν την ΚΟ του Ποταμιού στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς ορκίζονταν ενώπιον 60 ανθρώπων ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι και μετά από τρεις ημέρες δήλωσαν ότι αποχωρούν».

«Ξέρω ότι και οι δύο έφυγαν κατόπιν εντολής της Νέας Δημοκρατίας» υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι «οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζαν το ίδιο βράδυ και έλεγαν “τους καλοδεχόμαστε στη ΝΔ όποτε θέλουν”». 

«Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ’ εντολή του κυβερνώντος κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, περιγράφοντας το όλο σκηνικό: ότι δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διέλυσαν το Ποτάμι γιατί τους συνέφερε.

Για όλα αυτά βέβαια, στοιχεία δεν έχει ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παρατήρησε, για παράδειγμα, ότι η Νέα Δημοκρατία αυτήν την στιγμή «γέρνει προς τα δεξιά». Και παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει αν η εντολή για την διάλυση της ΚΟ Ποταμιού δόθηκε από τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη ή κάποιους βουλευτές. «Η Νέα Δημοκρατία θέλει ο κεντρώος ψηφοφόρος να μην έχει άλλες επιλογές» εξήγησε. «Την ίδια σκέψη έκαναν και από τον ΣΥΡΙΖΑ… Ο κ. Δανέλλης κινήθηκε κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ψαριανός και κ. Αμυράς κινήθηκαν κατ’ εντολή της Νέας Δημοκρατίας. Ποια Νέα Δημοκρατία; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Είναι του κ. Γεωργιάδη, είναι του κ. Μητσοτάκη, είναι του κ. Σαμαρά, ποσώς με ενδιαφέρει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει προτροπή του κ. Ψαριανού, με τον οποίο είχαν και «θερμό επεισόδιο» πρόσφατα στη Βουλή, να «πάψει να κάνει τη Μάρθα Βούρτση», ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:

«Εχω κάνει πολλά λάθη. Δεν είχα εγχειρίδιο. Ο Σταύρος είμαι, ο Σταύρος ήμουν και θα μείνω. Δεν θα βρω στέγη σε άλλο κόμμα. Μπορεί να διαβεβαιώσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός ότι δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ; Εδώ είμαστε, θα δούμε την ακρίβεια του καθενός. Και στο ΚΙΝΑΛ και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσα να είμαι στο Επικρατείας».

Τέλος για το μέλλον του κόμματός του σημείωσε «Τραυματιστήκαμε, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο. Υπάρχει μια αίσθηση ότι διαλυθήκαμε. Υπάρχει όμως αρκετός κόσμος, που λέει εγώ επιστρέφω. Θα πολεμώ μέχρι τέλους να υπάρχει στη χώρα ένα νέο κίνημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...