645
Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε «αηδιασμένος» από την απόφαση της World Athletics | IntimeNews

Τεντόγλου: Ακύρωσαν την κορυφαία επίδοσή του στον κόσμο λόγω παπουτσιών

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 13:58
Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε «αηδιασμένος» από την απόφαση της World Athletics
|IntimeNews

Τεντόγλου: Ακύρωσαν την κορυφαία επίδοσή του στον κόσμο λόγω παπουτσιών

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 13:58

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023 έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου «πετώντας» στα 8.40μ. στο μίτινγκ του Τορούν στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο κορυφαίος έλληνας αθλητής του στίβου όμως, δεν μπόρεσε να χαρεί για πολλές μέρες την επιτυχία του, καθώς το άλμα του ακυρώθηκε για… παράτυπα παπούτσια.

Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών που φαίνεται ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της ΙΑΑF φέρονται να ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς, ούτε στις φετινές του επιδόσεις.

Η φοβερή επίδοση του έλληνα πρωταθλητή θεωρήθηκε άκυρη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, προκαλώντας το ξέσπασμα του Τεντόγλου, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι είχε πάρει το «Ok» να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο αλλά σε άλλο χρώμα!

Η ανάρτησή του:

«Ώστε η World Athletics έχει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι κατάλληλα ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα δεν είναι καλό, αντιθέτως κάνει τα spikes βαριά και δύσκολο να τρέξεις με αυτά.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8,40 μ. επειδή φόρεσα τα spikes της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο είναι ΟΚ για το άλμα εις μήκος.

Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Τσεκάρατε τα spikes σε παλαιότερα ρεκόρ; Μήπως είχαν λέιζερ;

Νομίζω ότι πρέπει να έχετε ανθρώπους στην ομάδα σας που να διαθέτουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να κάνω το ίδιο άλμα όποτε θέλω. Απλώς είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια, αλλά σε διαφορετικό χρώμα, που είναι “εγκεκριμένα”.

Παρεμπιπτόντως, είναι ΟΚ να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά όχι ΟΚ να φοράς αυτά τα παπούτσια»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...