422
«Κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε με νόημα η αντιπρόεδρος της Βουλής και έσπευσε να δώσει τη δικής απάντηση - εκδοχή | INTIMEnews

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Γιατί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Φλώρο;

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 18:09
«Κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε με νόημα η αντιπρόεδρος της Βουλής και έσπευσε να δώσει τη δικής απάντηση - εκδοχή
|INTIMEnews

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Γιατί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Φλώρο;

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 18:09

Η απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασθέντος για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, Αρη Φλώρου, είναι σύμφωνη με τον νόμο, αναγνώρισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, άφησε ωστόσο και την αιχμή της για τον τρόπο που τον εφαρμόζουν (κατά περίπτωση) οι δικαστές.

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με τον νόμο», είπε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η κυρία Χριστοδουλοπούλου, «πολύ συχνά, όμως, οι δικαστές δεν δεσμεύονται από τον νόμο αλλά από υποκειμενικές απόψεις και στο τέλος εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι συμβατές ούτε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ούτε γενικά με την επιείκεια ή τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Ο κρατούμενος, πρόσθεσε, αποφυλακίστηκε «επικαλούμενος λόγους υγείας, που δεν είναι όμως θεωρητικοί οι λόγοι υγείας, να πεις “είμαι άρρωστος” και σε βγάζουν. Πρέπει να προκύπτουν από το ΚΕΠΑ, αυτό πιστοποιεί την ασθένεια και το ποσοστό αναπηρίας». «Εχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος κατάφερε να αποφυλακιστεί», ανέφερε για το θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν καταλαβαίνω», συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, «γιατί όλο αυτό αξιοποιείται από την ΝΔ, γιατί καλείται η κυβέρνηση να απολογηθεί, αλλά και πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που πήραν άδειες, πλούτισαν και εξαπάτησαν το Δημόσιο σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ανάμειξη, μπορούν να χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ξέρουμε κι άλλους που έχουν ζητήσει να αποφυλακιστούν για λόγους υγείας και δεν έχουν βγει ποτέ. Είναι πιστοποιημένη η υγεία τους από δεκάδες νοσοκομεία», θέλησε να επισημάνει σε μία αναφορά που από πολλούς ερμηνεύεται ότι σχετίζεται με την περίπτωση του καταδικασθέντος τρομοκράτη της «17Ν» Σάββα Ξηρού. «Ξέρουμε και άλλες αποφάσεις, κυρίως την εποχή που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα», συμπλήρωσε κάνοντας τις αναγκαίες συγκρίσεις.

«Αυτή την στιγμή κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε με νόημα η αντιπρόεδρος της Βουλής και  έσπευσε να δώσει τη δικής απάντηση – εκδοχή: «Ακριβώς επειδή δεν θέλουν να κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη περιορίζονται στο να κριτικάρουν την κυβέρνηση και να αναδεικνύουν το νόμο Παρασκευόπουλου, ως το κύριο ζήτημα που προκαλεί μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Με αφορμή εξάλλου τη δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα καταργήσει τον επίμαχο νόμο όταν ανέβει στην εξουσία, σχολίασε πως αυτό δείχνει «την πολιτική ένδεια αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να κερδίσουν κατηγορίες πληθυσμού που είναι φοβισμένοι, ή που θέλουν να τους φοβίσουν για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι το ‘κόμμα του νόμου και της τάξης’».

«Απορώ σε ποιους απευθύνονται. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία που να είναι σκεπτόμενοι, που να μην έχουν μνήμη χρυσόψαρου και να έλκονται από τέτοιου είδους πολιτικό λόγο; Είναι πραγματικά θλιβερό…», κατέληξε στην αναφορά της για την υπόθεση Φλώρου η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...