250
Οι ασθενείς νοσηλεύονται απομονωμένοι σε ειδικούς θαλάμους αποσυμπίεσης | Nikos Libertas / SOOC

Τα επτά έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 21:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/02/2020, 23:40
Οι ασθενείς νοσηλεύονται απομονωμένοι σε ειδικούς θαλάμους αποσυμπίεσης
|Nikos Libertas / SOOC

Τα επτά έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 21:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/02/2020, 23:40

Δραματική αύξηση παρουσίασαν το Σάββατο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ως την Παρασκευή μετρούσαμε τέσσερα, αλλά το Σάββατο ανήλθαν σε επτά!

Το πέμπτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή η 38χρονη η οποία ήταν και το κρούσμα Νο1 στην Ελλάδα.

Η 38χρονη είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, περιοχή που εμφανίζεται ως το επίκεντρο εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη. Η περίπτωσή της είχε ανακοινωθεί την περασμένη Τετάρτη (εδώ). Η ίδια φαίνεται ότι μετέδωσε τον ιό και στο παιδί της που ήταν το κρούσμα Νο2 και τώρα σε ένα ακόμη άτομο.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν άλλα δύο κρούσματα.

Το Νο6 κρούσμα είναι Ελληνας ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Νο7 πρόκειται για Ελληνα που είχε έρθει σε στενή επαφή με το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα τη 40χρονη τραπεζική υπάλληλο (εδώ), η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μάλιστα για προληπτικούς λόγους έκλεισε την Παρασκευή το Κολλέγιο Αθηνών, όπου φοιτά η κόρη της 40χρονης.

Το ίδιο έγινε και με μια σειρά άλλα σχολεία στην Αττική, καθώς το Νο4 κρούσμα, μια 36χρονη καθηγήτρια (εδώ), που επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...