536
O Παναγιώτης Λάμψιας στην παρουσία του στο δελτίο του ΣΚΑΪ την Τρίτη, που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου | YouTube/SKAI

ΣΥΡΙΖΑ κατά Λάμψια και ΣΚΑΪ για τη σχέση Τσίπρα – Παυλόπουλου στα γεγονότα του 2008

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 10:01
O Παναγιώτης Λάμψιας στην παρουσία του στο δελτίο του ΣΚΑΪ την Τρίτη, που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου
|YouTube/SKAI

ΣΥΡΙΖΑ κατά Λάμψια και ΣΚΑΪ για τη σχέση Τσίπρα – Παυλόπουλου στα γεγονότα του 2008

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 10:01

Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε την αγαπημένη του τακτική: φταίνε τα ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα στοχοποιεί ως υπεύθυνα για την «παρακμή», στην οποία, κατά την άποψη των επιτελών της Κουμουνδούρου, έχει βουλιάξει η χώρα. Προσπερνώντας το κακό timing, ότι η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέσα ενημέρωσης, αυτή τη φορά κατά του ΣΚΑΪ, καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες από την επίθεση με γκαζάκια στον δημοσιογράφο του καναλιού Δημήτρη Καμπουράκη, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου επανέφερε στη δημόσια σφαίρα το γνωστό αφήγημα περί μιντιακής συνωμοσίας εναντίον της.

Αφορμή στάθηκε σχόλιο του δημοσιογράφου και συμβούλου διοίκησης στην «Καθημερινή», Παναγιώτη Λάμψια, το βράδυ της Τρίτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, σχετικά με το τελευταίο αvδραγάθημα του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, το οποίο περιέγραψε όχι ως μεμονωμένη περίπτωση ενός sui generis πολιτικού, αλλά ως ένα βασικό εργαλείο μπαχαλοποίησης που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση –και αυτό υπάρχει από το 2008, υποστήριξε ο κ. Λάμψιας.

«Δεν είναι ο αψύς Σφακιανός που θέλει να λέει ο κ. Τσίπρας. Είναι ένα σχέδιο που εξυφαίνεται από πολύ παλιά. Ξεκινάει από το 2008, αν μου επιτρέπεις, τότε που κάηκε η Αθήνα και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος (τότε υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) συνομιλούσε με τον κ. Τσίπρα και τους ομοίους του αντί να βάλει τάξη στη χώρα. Και αργότερα ξέρουμε πώς το εξαργύρωσε με μία θέση στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά λόγου γνώσεως μιλώ, δεν λέω από το κεφάλι μου πράγματα. Αυτή η συμπεριφορά λοιπόν, που ξεκίνησε το 2008, κορυφώθηκε το ’11 και το ’12, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τώρα, λοιπόν, που βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει καμία κίνηση, καταφεύγουν πάλι στη λάσπη και στο λασποκίνημα», είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, από τους πλέον έμπειρους του πολιτικού ρεπορτάζ.

Αυτό το σχόλιο του κ. Λάμψια προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση:

«Ο κ. Λάμψιας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ξεπέρασε κάθε όριο. Στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα, και να υποστηρίξει το κυβερνητικό αδιέξοδο, έφτιαξε διάφορα σενάρια συνωμοσίας γυρνώντας στο 2008, ξεχνώντας ότι μιλάει σε δελτίο ειδήσεων και όχι σε καφενειακού τύπου σύναξη ακροδεξιών.

»Προφανώς το επιχείρημα περί συναλλαγής για την εκλογή του Π. Παυλόπουλου στη θέση του ΠτΔ αποδεικνύει απλώς πώς σκέπτεται ο ίδιος ο κ. Λάμψιας, ίσως γιατί έτσι έχει μάθει να πορεύεται στη ζωή του.

»Είναι φυσικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Φουρθιώτη να στηρίζεται σε trash προσωπικότητες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτή την παρακμή, πριν βουλιάξει όλη η χώρα μέσα στον βούρκο».

Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Λάμψιας σε ραδιοφωνική του παρέμβαση, στον ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε, εξήγησε ότι το «μετά λόγου γνώσεως» που είπε στο σχόλιό του στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ίδιου ομίλου, είχε να κάνει με τη σχέση που οικοδομήθηκε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Προκοπή Παυλόπουλο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του 2008, όταν το κράτος «υποχώρησε», και ότι αυτή η σχέση «εξαργυρώθηκε» πολιτικά κάποια χρόνια αργότερα με την προώθηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας του ανθρώπου που ήταν υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη επί Γρηγορόπουλου.

«O κ. Παυλόπουλος ήταν της γραμμής “μην πειράζετε τα παιδιά”», υπενθύμισε ο κ. Λάμψιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...