185
Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεξιά, και Λουίτζι ΝτιΜάιο υπογράφουν τη συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας και Ιταλίας στις 9 Ιουνίου | Nikos Libertas / SOOC

Συνομιλίες Δένδια με ΝτιΜάιο και Εντι Ράμα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 09:13
Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεξιά, και Λουίτζι ΝτιΜάιο υπογράφουν τη συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας και Ιταλίας στις 9 Ιουνίου
|Nikos Libertas / SOOC

Συνομιλίες Δένδια με ΝτιΜάιο και Εντι Ράμα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 09:13

Δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με ιδιαίτερη σημασία είχε αργά την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της έντονης διπλωματικής δραστηριότητας της ελληνικής κυβέρνησης, λόγω και των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, με την επικοινωνία να καλύπτει τις διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά ζητήματα.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στην οποία επίσης τέθηκαν οι  διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τετάρτη η Βουλή καλείται να ψηφίσει τις συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Κατά την εισήγησή του τη Δευτέρα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συμφωνίες, ο κ. Δένδιας προανήγγειλε πως θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία με την Ιταλία, αλλά θα δηλώσει «παρών» σε αυτή με την Αίγυπτο. Αντιθέτως, το Κίνημα Αλλαγής έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει αυτήν με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...