320
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, μεγαλομέτοχος της Motor Oil, αποκτά και τον έλεγχο του Alpha του εικονιζόμενου δεξιά Δημήτρη Κοντομηνάς |

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 50,1% του Alpha του Κοντομηνά

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 17:40
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, μεγαλομέτοχος της Motor Oil, αποκτά και τον έλεγχο του Alpha του εικονιζόμενου δεξιά Δημήτρη Κοντομηνάς
|

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 50,1% του Alpha του Κοντομηνά

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 17:40

Οι τεκτονικές αλλαγές στο τοπίο των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης συνεχίζονται καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, μέσω της Motor Oil, εξαγόρασε το 50,1% του Alpha (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά).

Η συμφωνία αφορά τόσο το κανάλι, όσο και τους ραδιοσταθμούς Alpha 98,9 -εκπέμπει, βασικά, στην Αττική- και Alpha 96,5, ο οποίος εκπέμπει, βασικά, στη Θεσσαλονίκη.

H ανακοίνωση της Motor Oil

To αντίτιμο για την απόκτηση του 50,1% της Alpha Δορυφορικής Τηλεόραση ΑΕ, που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται το κανάλι, εμφανίζεται να ανέρχεται στα 21,477 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η Alpha Media Group καλείται να καταβάλλει ακολούθως 11,477 εκατ. ευρώ για την κατά 23 εκατ. ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής NEVINE HOLDINGS LIMITED, η οποία θα είναι και το επιχειρηματικό σχήμα που θα τρέξει το κανάλι και τα δύο ραδιόφωνα του Alpha (η πλευρά Κοντομηνά δεσμεύεται επίσης να καταβάλει 6,850 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεών του καναλιού)

Με την κατά 11,523 εκατ. ευρώ συμμετοχή της στο υπόλοιπο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η εταιρεία του ομίλου Βαρδινογιάννη καταβάλλει ουσιαστικά 33 εκατ. ευρώ για το ντιλ.

Είναι επίσης σαφές ότι τη διοίκηση των μέσων ενημέρωσης θα ασκεί πλέον η πλευρά Βαρδινογιάννη, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση «την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED», εταιρεία 100% θυγατρική της Motor Oil.

Οι δύο μετοχές του Κοντομηνά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μέλλον του κ. Κοντομηνά στα κανάλια. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED:

-η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές. Τα δικαιώματα
ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον Δημήτρη Κοντομηνά.
-η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές.

Με δεδομένο ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει στην κατοχή του το Star έχει προεξοφληθεί ότι επίκειται ανακοίνωση συνεργασίας των δύο τηλεοπτικών σταθμών.

Στελέχη τόσο του Alpha όσο και του Star πάντως δεν αποσαφήνισαν αν η συνεργασία των δύο καναλιών θα αφορά μόνο διοικητικές υπηρεσίες ή θα επεκταθεί και στο ενημερωτικό πεδίο και στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...