222
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν πριν από μερικές εβδομάδες τους αρραβώνες τους | REUTERS/Toby Melville/File Photo

Στις 19 Μαΐου ο γάμος του Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 15:59
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν πριν από μερικές εβδομάδες τους αρραβώνες τους
|REUTERS/Toby Melville/File Photo

Στις 19 Μαΐου ο γάμος του Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 15:59

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πρόκειται να παντρευτούν στις 19 Μαΐου 2018 στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τους αρραβώνες του τον Νοέμβριο, αφήνοντας ανοιχτή την ημερομηνία των γάμων.

Η τελετή θα γίνει στο γοτθικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ, έναν χώρο που έχει και για τους δύο μεγάλη σημασία, όπως έχουν πει.

Στον γάμο θα παρίσταται και η γιαγιά του Χάρι, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η Μαρκλ, που είναι προτεστάντισσα, πρόκειται να βαπτιστεί ως μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας πριν από τον γάμο, σημειώνει το Reuters. Επιπλέον θα αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα παράλληλα με την αμερικανική.

Ο Χάρι είναι πέμπτος στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Πρώτος είναι ο πατέρας του, έπεται ο αδελφός του Γουίλιαμ και μετά τα δύο παιδιά του αδελφού του, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σαρλότ.

Σε λίγους μήνες, μετά τη γέννηση του τρίτου παιδιού του Γουίλιαμ (την άνοιξη, πριν από το γάμο) ο Χάρι θα είναι έκτος στη σειρά.

Το Reuters σημειώνει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, ότι στο παμπάλαιο παρεκκλήσι έχουν ταφεί δέκα ηγεμόνες, μεταξύ των οποίων ο Ερρίκος ο Η’ αλλά και η τρίτη σύζυγός του Τζέιν Σέιμουρ.

Την ίδια ημέρα με τον γάμο, στις 19 Μαΐου 1536 ο Ερρίκος Η’ αποκεφάλισε μια άλλη σύζυγό του, την Αν Μπολέιν. Ίσως θα έπρεπε κάποιος στο Παλάτι να σκεφτεί καλύτερα το θέμα της ημερομηνίας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...