250
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγεί την Ανγκελα Μέρκελ στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, με θέα την Ακρόπολη | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Αθήνα η Μέρκελ – το δείπνο με τον Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 21:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/10/2021, 21:50
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγεί την Ανγκελα Μέρκελ στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, με θέα την Ακρόπολη
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Αθήνα η Μέρκελ – το δείπνο με τον Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 21:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/10/2021, 21:50

Στον διάδρομο του «Ελ. Βενιζέλος» τροχοδρόμησε λίγο πριν από τις 8 μ.μ. της Πέμπτης το αεροπλάνο της καγκελαρίας, με την υψηλή καλεσμένη.

Η Ανγκελα Μέρκελ, στην πέμπτη και τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα ως (υπηρεσιακή) καγκελάριος της Γερμανίας —είχε έρθει το 2007, το 2012, το 2014 και το 2019—, αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών και έπειτα μετέβη στον Λυκαβηττό για ένα ιδιωτικό δείπνο στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την πρόσκληση προς την 67ετή γερμανίδα αξιωματούχο την είχε απευθύνει προσωπικά ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια που είχε φιλοξενηθεί στη Σλοβενία.

Φωτογραφίες από το δείπνο των δύο ηγετών έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το επίσημο πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει την Παρασκευή στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η Ανγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...