227
|

Στη φυλακή οι βασανιστές των παιδιών στη Λέρο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 12:09

Στη φυλακή οι βασανιστές των παιδιών στη Λέρο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 12:09

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο κατ’ ευφημισμό γονείς που βίαζαν και κακοποιούσαν τα ίδια τους τα παιδιά στη Λέρο. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω και της τακτικής ανακρίτριας.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Στα αξιοσημείωτα του δικαστικού ρεπορτάζ για την υπόθεση, το γεγονός ότι  είναι κανείς δικηγόρος της Κω δεν δεχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους, με αποτέλεσμα να διοριστούν συνήγοροι από τις τοπικές  δικαστικές αρχές.

«Η μητέρα είναι χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει βγάλει το δημοτικό. Πιστεύω ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κακουργήματος», υποστήριξε σε δηλώσεις στου στο κανάλι Εpsilon, ο δικηγόρος της 47χρονης μητέρας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  η μάνα αντιλαμβανόταν ότι έκανε κάτι που δεν έπρεπε να το ξέρει ο γείτονας, κάτι που δεν ήταν σωστό, αλλά δεν πίστευε πως έκανε κάτι κακό ή εγκληματικό!

Στην κατάθεσή της η μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος των παιδιών τους. Ο 52χρονος πατέρας αρνήθηκε την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε.

Εντός της ημέρας αναμένετο να μεταβεί στην Κω ιατροδικαστής από τη Ρόδο προκειμένου να εξετάσει τη 14χρονη και τον μικρό γιο της οικογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...