140
Οι πορτοφολάδες επέλεγαν τα θύματά τους εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό σε τουριστικά σημεία της περιοχής | φωτ. αρχείου

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. οι πορτοφολάδες της Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 11:59
Οι πορτοφολάδες επέλεγαν τα θύματά τους εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό σε τουριστικά σημεία της περιοχής
|φωτ. αρχείου

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. οι πορτοφολάδες της Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 11:59

Οι κλοπές – ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης είχαν εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε μάστιγα, καθώς και τα κρούσματα πλήθαιναν και οι δράστες παρέμεναν ασύλληπτοι.

Τελικά, μετά από καλά οργανωμένη επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν επ αυτοφώρω τρεις αλλοδαποί  -δύο άνδρες 31 και 25 ετών και μια 22χρονη- οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ενέχονται σε σωρεία κλοπών με θύματα κυρίως τουρίστες.

Οι πορτοφολάδες εντοπίστημαν στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη», αφού προηγουμένως είχαν αποσπάσει από τουρίστα το πορτοφόλι του. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, το πέταξαν στο έδαφος, δεν απέφυγαν ωστόσο τη σύλληψη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Το πορτοφόλι που περιείχε ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και χρήματα, αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...