277
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΪ

Σταϊκούρας: Εχουν αρχίσει να έρχονται στην Ελλάδα οι πρώτοι πόροι μέσω του ΕΣΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 10:33
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΪ

Σταϊκούρας: Εχουν αρχίσει να έρχονται στην Ελλάδα οι πρώτοι πόροι μέσω του ΕΣΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 10:33

Οι πρώτοι πόροι από το ΕΣΠΑ έχουν αρχίσει να εισρέουν από την Ευρώπη προς την Ελλάδα ενώ αναμένονται και αυτοί από το πρόγραμμα SURE, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει δώσει περί τα 15 δισ.  ευρώ κατά της διάρκεια της πανδημίας, ενώ έχει πετύχει το χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε οποιαδήποτε έκδοση ομολόγου.

Για τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων, ο υπουργός είπε ότι θα πληρωθούν φέτος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν πόροι για τα εμβόλια, όπως και ότι υπάρχει σχεδιασμός για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 θα ισχύσουν και οι αναστολές και οι δόσεις φόρων, ανέφερε ακόμη ο υπουργός. Για τους πολίτες που δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων μέσα στην καραντίνα, οι δόσεις αυτές μεταφέρονται μετά τον Απρίλιο του 2021. Εξετάζεται, ακόμη, η πρόταση για τις 100 και 120 δόσεις, για όσους έχασαν τη ρύθμιση λόγω της καραντίνας, είπε ο υπουργός.

Αναφορά έκανε ο κ. Σταϊκούρας και στο ζήτημα των ενοικίων. Όπως επισήμανε θα επεκταθεί η υποχρεωτική μείωση ενοικίων σε συγκεκριμένους κλάδους για ένα μήνα, ενώ συνεχίζει να ισχύει το κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, για τους υπόλοιπους κλάδους, ισχύει το κίνητρο της εθελοντικής συμφωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και αυτού που κάνει χρήση του ακινήτου, ώστε εάν η μείωση είναι πάνω από 30% να υπάρχει ωφέλεια για τον ιδιοκτήτη του 20% στο 60%.

Τέλος, την προσεχή εβδομάδα θα έλθει μέτρο για την επιστρεπτέα προκαταβολή 3, η οποία θα είναι διευρυμένη και πάνω από 1 δισ. ευρω, ενώ θα αφορά και περισσότερους.  Επίσης, η επιστρεπτέα προκαταβολή θα ισχύει και για επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...