202
|

Δίαθλο: Στην κορυφή του κόσμου ο Αγγελος Βασιλείου!

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 11:47

Δίαθλο: Στην κορυφή του κόσμου ο Αγγελος Βασιλείου!

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 11:47

Σημαντικές στιγμές ζει από την Κυριακή ο ελληνικός αθλητισμός χάρη στον 21χρονο Αγγελο Βασιλείου.

Ο Αγγελος (τον οποίο είχε συναντήσει το Protagon πριν 2 χρόνια) κατάκτησε τον παγκόσμιο τίτλο Διάθλου στη Χουργκάντα της Αιγύπτου, κερδίζοντας τη «μάχη» με τον περυσινό νικητή της διοργάνωσης. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου το διοργάνωσε η UIPM (παγκόσμια ομοσπονδία μοντέρνου πένταθλου )

Ο έλληνας αθλητής κάλυψε πρώτος τα 200 μ. κολύμβησης και 3 χιλιομέτρων τρεξίματος σε χρόνο 11:54.13, αφήνοντας δεύτερο τον Tσέχο, Τόμας Σβομπόντα με 11:55.90, ενώ ο Kαζάκος, Τεμιρλάν Τεμίροφ, έκανε 12:21.90 και βγήκε τρίτος.

Ο έλληνας αθλητής δηλαδή κέρδισε σε έναν αγώνα-θρίλερ για μόλις 1,77 δευτερόλεπτα!

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, που για πρώτη φορά καταφέρνει να δει έναν πρωταθλητή στο Δίαθλο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών.

Ο Αγγελος αποφάσισε να αγωνιστεί στη κατηγορία των Ανδρών αν και μικρότερος με στόχο να κερδίσει τους καλύτερους στον κόσμο και να βρεθεί στην κορυφή. Να σημειωθεί και η υπερπροσπάθεια του έλληνα πρωταθλητή να είναι έτοιμος στο παγκόσμιο αφού μόλις 40 ημέρες πριν είχε σπάσει το αριστερό του χέρι και κανείς δε πίστευε πως μπορούσε να τα καταφέρει. Εκτός βέβαια από τον ίδιο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...