398
Μισέλ Μαρσάν, η «βασίλισσα των παπαράτσι» και Μπριζίτ Μακρόν σε κοινή εμφάνιση κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, το 2017 | Sylvain Lefevre/Getty Images

«Σοκ»: Η Μπριζίτ Μακρόν στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 07:01
Μισέλ Μαρσάν, η «βασίλισσα των παπαράτσι» και Μπριζίτ Μακρόν σε κοινή εμφάνιση κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, το 2017
|Sylvain Lefevre/Getty Images

«Σοκ»: Η Μπριζίτ Μακρόν στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 07:01

Τουλάχιστον αμηχανία προκλήθηκε στην –προεκλογική, σημειωτέον– Γαλλία εξαιτίας της διαρροής μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης κατά την οποία η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λέει ότι οι δικαστές συμπεριφέρονται σκανδαλωδώς εις βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ως γνωστόν, ο Νικολά Σαρκοζί είναι ήδη καταδικασμένος για διαφθορά σε φυλάκιση ενός έτους. Ο κεντροδεξιός πολιτικός και πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του, φορώντας «βραχιολάκι».

Η Μακρόν είπε την παραπάνω φράση τηλεφωνικώς σε ένα πρόσωπο αμφίβολης αξιοπιστίας, με το οποίο όμως έχει συνεργαστεί το προεδρικό ζεύγος στο παρελθόν και με σκοπό τη διαφήμιση της υποψηφιότητας του Εμανουέλ: μίλησε στη Μισέλ Μαρσάν ή «Μιμί» ή «βασίλισσα των παπαράτσι».

Ο επικριτικός για τη γαλλική Δικαιοσύνη λόγος της Μπριζίτ έχει προκαλέσει θόρυβο στα γαλλικά media. Το πλέον πικάντικο στοιχείο είναι, δε, το εξής: η εν λόγω συνδιάλεξη έγινε αμέσως μετά την αποφυλάκιση της «Μιμί» η οποία είχε κρατηθεί με ποινικές κατηγορίες για μία έρευνα που έκανε και αφορούσε τη δικαστική διερεύνηση του θέματος του Σαρκοζί και της Λιβύης.

Τη μεταξύ των δύο γυναικών συνδιάλεξη της 29ης Ιουλίου δημοσιοποίησε ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart. Το τηλέφωνο που χρησιμοποίησε η Μπριζίτ Μακρόν δεν ήταν φυσικά το δικό της, ωστόσο η φωνή της καταγράφηκε.

Στη συνδιάλεξη η κυρία Μακρόν ακούγεται να λέει ότι είχε γευματίσει με την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, σύζυγο του Νικολά και στενή φίλη της «Μιμί», και ότι οι δυο τους συμφώνησαν πως η μεταχείριση του Σαρκοζί από τη γαλλική Δικαιοσύνη είναι «σκανδαλώδης». Τότε η «Μιμί» της αντιγύρισε ότι «αυτή η ιστορία πρέπει κάποτε να λήξει».

Και οι δύο γυναίκες συνέχισαν να μιλούν από τηλεφώνου για την υποτιθέμενη εμμονή των δικαστών με τον Σαρκοζί.

Παλιές φιλίες…

Η φιλία της Μπριζίτ και της «Μιμί» δεν αποτελεί… κρατικό μυστικό, αφού όλοι οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές οι Μακρόν διάλεξαν το πρακτορείο της «Μιμί», ονόματι Bestimage, για την προώθηση της προεκλογικής καμπάνιας του Εμανουέλ. Τότε, το Bestimage, με την προσεγμένη δουλειά του συνέβαλε πολύ στην εκλογή του νυν προέδρου της Γαλλίας, αφού του χάρισε μεγάλη δημοσιότητα.

Η «Μιμί» Μαρσάν, πάντως, υπήρξε σύζυγος δύο γκάνγκστερ, έχει καταδικαστεί και η ίδια σε φυλάκιση, έχει διευθύνει λεσβιακά νάιτ κλαμπ και στη δημοσιογραφική καριέρα της απολύθηκε επειδή επινόησε συνέντευξη με τον σωματοφύλακα της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι απόψεις της Μπριζίτ για τον Σαρκοζί και τη Δικαιοσύνη φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Εμανουέλ Μακρόν, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές… /REUTERS/Stephane Mahe

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...