286
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ενημερωτική εκπομπή του Open το πρωί της Δευτέρας | ΥοuTube/Open TV

Σκυλακάκης: Δεν είναι «κλειδωμένο» το «δώρο Πάσχα»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:36
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ενημερωτική εκπομπή του Open το πρωί της Δευτέρας
|ΥοuTube/Open TV

Σκυλακάκης: Δεν είναι «κλειδωμένο» το «δώρο Πάσχα»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:36

Να χαμηλώσει τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν –και από κυβερνητικά στελέχη– την περασμένη εβδομάδα για επίδομα εν είδει «δώρου Πάσχα», στους οικονομικά ευάλωτους που πλήττονται περισσότερο από το κύμα της ακρίβειας, επιχείρησε τη Δευτέρα ο αν. υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων μια σειρά από παραμέτρους που θα κρίνουν το όλο θέμα τον Μάρτιο.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε μεν ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης –στοχευμένα και όχι «οριζόντια»– αλλά μετά προσέθεσε ένα μεγάλο «αν».

«Εχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση, εφόσον υπάρχει χώρος, θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το “αν” το λένε όλοι και το είπε και ο Πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών, το λέω και εγώ. Διότι, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα αν το έκτακτο επίδομα μέσα στο Πάσχα είναι «κλειδωμένο», ο κ. Σκυλακάκης ήταν αποστομωτικός: «Οχι, δεν είναι “κλειδωμένο”».

«Εχουμε ανάπτυξη το 2021. Οσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Εχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά, αλλά μας βγάζει τον βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις», εξήγησε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο θέμα, που θα κρίνει το αν θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα, «είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τι σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...