231
O Nίκος Δένδιας σε φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μαριούπολη | Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας: Ουκρανία, Βοσνία και ασφάλεια στην Ευρώπη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:29
O Nίκος Δένδιας σε φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μαριούπολη
|Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας: Ουκρανία, Βοσνία και ασφάλεια στην Ευρώπη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:29

Η κατάσταση σε Ουκρανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η ευρωπαϊκή ασφάλεια εν γένει θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Θα συζητήσουμε σήμερα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, κάτι πολύ ενδιαφέρον, και για εμάς στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα. Θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, του κ. Ντμίτρο Κουλέμπα, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στη γραμμή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη», δήλωσε προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο κ. Δένδιας για να προσθέσει:

«Το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Νομίζω ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση με πολύ μεγάλη προσοχή να εγκύψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του κροάτη συναδέλφου μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...