724
|

Σκοτείνιασε ο ουρανός από την καταιγίδα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 10:19

Σκοτείνιασε ο ουρανός από την καταιγίδα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 10:19

Η μέρα έγινε νύχτα το πρωί της Πέμπτης στο Λεκανοπέδιο όπου ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα. Η βροχόπτωση ήταν καταρρακτώδης κυρίως στα νότια προάστια, προκαλώντας μέσα σε λίγα λεπτά σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έξεδωσε έγκαιρα σχετική προειδοποίηση, διευκρινίζοντας ότι η επιδείνωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, καθώς αναμένεται βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Αναλυτική πρόγνωση

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές στα δυτική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και την νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, βαθμιαία βροχές και τις προμεσημβρινές ώρες πιθανή καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και από την νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί θα πέσουν λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News